Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Вінниці відбулось виїзне засідання Ради безбар’єрності

26 липня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участі першої леді Олени Зеленської відбулось виїзне засідання Ради безбар’єрності. Йшлося про реалізацію флагманських проєктів міністерств та результати виконання Національної стратегії із створення безбарʼєрного простору в Україні за перше півріччя 2023 року.

Перша леді Олена Зеленська у своєму вступному слові підкреслила, що у громадах мають з’являтися все більше прикладів безбар’єрних рішень, а також зазначила: «Доки триває війна, людей, які потребуватимуть протезування, на жаль, ставатиме більше. Це означає, що ваша робота набуває ще більшої важливості. Зараз ми точно знаємо: безбар’єрною має стати вся країна. Це має бути весь наш простір. Фізичний, коли зручність не закінчується разом з інфраструктурними змінами. І простір ментальний, коли можливості не обмежені ніде, ні в чому».

У Вінниці урядовці змогли відвідати лікарню, спортивну школу і поспілкуватися з людьми, щоб обговорити, як запровадження безбар’єрних рішень і підходів відбувається на практиці, які виклики існують. Такий діалог має бути постійним. Він дозволяє оцінити як рішення уряду роблять життя людей на місцях комфортнішим, і що необхідно оперативно коригувати або виправляти. Окрему увагу під час візиту приділили спілкуванню з військовими, які знаходяться на відновленні після поранень. А також мали змогу поспілкуватися з ветеранами, які після завершення служби взяли участь в програмі Міністерства ветеранів і відкрили власну справу.

Ефективна комунікація між державними органами, організаціями громадянського суспільства, особами з інвалідністю та широкою громадськістю визначена одним з пріоритетних завдань Плану заходів на 2023 – 2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Міністерство культури та інформаційної політики відповідальне за комунікаційну кампанію «Україна без бар’єрів» та є координатором усіх комунікаційних заходів, що проводяться іншими міністерствами. Наразі МКІП розробляє зведений комунікаційний план на 2023 – 2024 роки для забезпечення належного комунікаційного супроводу реалізації Плану заходів й збирає пропозиції від міністерств. 

«Змістовний комунікаційний план дасть змогу забезпечити ефективне інформування громадськості та всіх зацікавлених сторін про цілі та досягнення в напрямку створення безбар’єрного простору в Україні, а також сприятиме реалізації флагманських проєктів держорганів, спрямованих на побудову безбар’єрного простору», – зазначила Галина Григоренко, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України. 

Під час засідання виступила радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна. Вона розповіла про результати впровадження Плану заходів для реалізації Нацстратегії безбар’єрності. 

Нагадаємо, Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року розроблено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» та затверджено Урядом у квітні 2021 року. 

В заході також взяли участь Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий, начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, начальник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, а також представники інших органів влади, громадянського суспільства, міжнародних організацій.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону