Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У закладах культури та мистецької освіти визначено відповідальних осіб з безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я

З метою забезпечення реалізації проєктів МКІП з питань безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоровʼя у підприємствах, установах та організаціях сфери  управління МКІП було визначено відповідальних осіб з-поміж заступників керівників закладів.

«Кожна людина має право на повноцінну участь в суспільному, політичному та культурному житті. Одним із пріоритетних завдань МКІП є забезпечення рівних можливостей доступу до культурної інфраструктури та культурних послуг для всіх громадян, зокрема для маломобільних груп людей, людей з інвалідністю, порушенням зору та слуху та з інтелектуальними порушеннями», — зазначив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв

Основні завдання, покладені на відповідальних осіб:

  • надання методичної та консультаційної допомоги працівникам та особам, які отримують культурні послуги;
  • організація заходів з питань формування державної політики з безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я.

Окрім цього, МКІП розробило типове Положення про відповідальну особу з питань безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я на підприємствах, в установах і організаціях сфери управління Міністерства.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону