Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

УКФ та УІНП запускають гранти для дослідників російської пропаганди

Український культурний фонд (УКФ) спільно з Українським інститутом національної пам’яті (УІНП) оголосили конкурс грантів – ЛОТ «Дослідження історико-культурної спадщини України» для підтримки дослідників російської пропаганди. Про це розповіли Владислав Берковський, виконавчий директор Українського культурного фонду, та Максим Ярмистий, виконуючий обов’язки голови Українського інституту національної пам’яті, під час презентації оновленої грантової програми «Культурна спадщина» на 2023 рік у пресцентрі агенції «УКРІНФОРМ». 

«Ось вже понад 30 років український народ бореться, зокрема, проти потужної інформаційної агресії, яку веде Російська Федерація. З новою силою свій інформаційний тероризм вони розпочали у день повномасштабного вторгнення в Україну. Тому, щоб підтримати дослідників у сфері історико-культурної спадщини, які протидіють російській культурній експансії та міфам ворожої пропаганди, розвінчати культурні стереотипи, дослідити тематики, якими спекулюють росіяни для виправдання цієї війни, спільно з Українським інститутом національної пам’яті ми розробили новий ЛОТ «Дослідження історико-культурної спадщини України», заявки на який можна подати від 16 січня», — розповів виконавчий директор УКФ Владислав Берковський.

Грант націлений на створення нових досліджень і вироблення оновлених концепцій і підходів щодо важливих історико-культурних питань, щодо яких є контроверсійні погляди в українському культурному просторі. Також мета створення лоту – підтримати дослідників, які націлені на протидію російській пропаганді, на протидію російській інформаційній агресії.

Максимальна сума гранту, яку можна отримати на дослідження, сягає 800 тисяч гривень. Заявки приймають до 28 лютого 2023 року.

Заявку може подати юридична особа всіх форм власності або ФОП, яка зареєстрована на території України відповідно до чинного законодавства не менше ніж за один рік до дати початку конкурсного відбору та має відповідний досвід роботи у сфері культури.

Докладніше про умови конкурсу — за посиланням.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука