Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україна та Хорватія співпрацюють у боротьбі з російською пропагандою та дезінформацією

1 травня у МКІП відбулася зустріч заступників Міністра культури та інформаційної політики України Галини Григоренко, Анастасії Бондар, Тараса Шевченка та Катерини Чуєвої з екс-президенткою Хорватії (2015 – 2020 року) Коліндою Грабар-Кітаровіч та Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Аніцою Джаміч. Головною темою розмови стало обговорення варіантів координації та обміну кращими практиками боротьби з російською пропагандою та дезінформацією.

З лютого 2022 року Україна зіштовхнулася з новими масштабами дезінформації з боку кремля. Сторони обговорили пошуки можливих методів боротьби з російською пропагандою та дезінформацією, а також домовилися про співпрацю у цьому питанні у сферах інформаційної політики, культури, охорони культурної спадщини та діджиталізації.

У вступному слові заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко зазначив, що: «Боротьба з дезінформація –  це пріоритетне завдання нашого Міністерства.  Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки використовує свої інформаційні ресурси для цілодобового оперативного поширення офіційної інформації. А телеканал «FREEDOM» виробляє якісний контент з доступом до глядачів Європи, США, та Азії. Через ініціативу «Інформаційний Рамштайн» закликаємо міжнародну спільноту  спільними та скоординованими діями боротися проти кремлівських наративів».

«Українська культура – це ідентичність кожного українця. Російські загарбники на окупованих територіях знищують все, що має відношення до українського: спалюють книги, вивозять експонати та колекції тощо. А так звана «м’яка сила» путіна в образі Нетребко на сценах міжнародних майданчиків продовжує просувати російські наративи. Ми спростовуємо ці наративи в сфері мистецтва», – наголосила Галина Григоренко, заступниця Міністра культури та інформаційної політики.

Хорватська сторона вітає вже розроблені українським міністерством напрямки та результати роботи в даній сфері. «Інформаційна війна в Україні стає все складнішою і набуває масштабів. Після мого візиту в Україну я відвідаю Сполучені Штати і зустрінусь із представниками американської адміністрації та членами Конгресу США, а також із впливовими політиками у Вашингтоні, Нью-Йорку та Бостоні. Тож новий погляд на ситуацію були б дуже корисними для посилення підтримки у боротьбі з російською дезінформацією», – сказала Колінда Грабар-Кітаровіч.

Резюмуючи, заступники Міністра подякували за обговорені ідеї та можливу подальшу співпрацю в боротьбі з російською пропагандою та дезінформацією. 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську