Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Українських експертів запрошують для створення Національної електронної бібліотеки України

МКІП та ВГО Українська бібліотечна асоціація запрошують фахівців українських бібліотек, архівів, музеїв та інших інституцій національної пам’яті долучитися в якості експертів до проєкту створення Національної електронної бібліотеки України (НЕБУ) за підтримки ЮНЕСКО та ІФЛА. Адже врахування вітчизняного досвіду дуже важливе для реалізації масштабних цифрових проєктів. 

Робота над проєктом здійснюється на умовах pro bono та не є оплачуваною. Водночас експертна підтримка та приділений час українських фахівців не лише здатні посилити проєкт, але і дозволяють впливати на рішення, результатом яких стане поява зручної та надійної системи збереження і доступу через інтернет до культурного надбання України в частині документальної спадщини.

Всім експертам, готовим долучитися до роботи пропонується  заповнити ФОРМУ для легшої комунікації. 

Заповнені форми приймаються до 30 квітня 2023 року.

Надані персональні дані будуть використані виключно з метою формування групи експертів, зацікавлених у співпраці над проєктом Національної електронної бібліотеки України, та не будуть передаватися третім особам.

Контакти: комунікаційний менеджер Ліщук Тетяна, [email protected], тел. 096-298-82-30.

На підтримку розвитку цього значущого для України та світу проєкту об’єднали зусилля Міністерство культури та інформаційної політики України, Державна архівна служба України, активісти Української бібліотечної асоціації – керівники та провідні фахівці  національних, державних, університетських та публічних бібліотек, національних музеїв та архівів.

Нагадаємо, про початок створення Національної електронної бібліотеки України (НЕБУ) за підтримки ЮНЕСКО та ІФЛА оголосили у лютому 2023 року. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону