Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Український борщ єднання» готували в Німеччині

18 квітня в місті Шверін (Німеччина) Міжнародний штаб допомоги Українцям разом з Громадською організацією «Інститут культури України» (ІКУ) за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України провели акцію «Український борщ єднання».

У межах акції Євген Клопотенко, відомий шеф-кухар та Голова ГО «Інститут культури України», та Марина Соботюк, дослідниця традицій української культури, координатор проєкту «Український борщ єднання», презентували борщ, який пропонується визнати елементом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. 

«Ми вже відвідали Варшаву. Нам було важливо показати нашу ідентичну страву. Мета проста – об’єднати українців і людей світу, щоб закупити продуктові набори для українців, які того потребують», – зазначила Марина Соботюк.

Вона також поінформувала про шлях борщу до ЮНЕСКО: «Ми зібрали по всій країні доказові матеріали, що український борщ – ідентична та традиційна страва українців, яка вже не одне століття передається нам з покоління в покоління. Тому, спільно з нашими МКІП (Міністерство культури та інформаційної політики України) та МЗС, номінаційне досьє цього елементу було подано до ЮНЕСКО, для включення борщу до списку нематеріальної культурної спадщини».

Український борщ могли скуштувати запрошені бізнесмени, дипломати, представники української діаспори та всі охочі. Адже мета акції «Український борщ єднання» – пригостити якомога більше людей українським борщем й навчити всіх його готувати, а також об’єднати українців світу задля підтримки та збору гуманітарної допомоги своїм співвітчизникам в Україні. 

Захід відбувся на запрошення Українсько-Німецького культурного Центру «Січ», Президента міста Шверіна (Німеччина) Сейбастбяна Елерса та голів громад: Грамбова Свен Бальтруш, Гроз Брюц, Штефан Маєр, власника сітки Аптек Löwenaphotheke Вузеке Ханс Йорк та Франка Порша, власника Норд Дата.

Нагадаємо, проєкт стартував 13 квітня 2022 року з Польщі на запрошення «Товариства Друзів України в Варшаві» й за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. 

 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора