Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україна – почесний гість Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві

25 травня у Варшаві відкрився Міжнародний книжковий ярмарок. Український стенд представлений на ярмарку під гаслом «Мільйони мостів». Свої пропозиції під час ярмарку представлять близько 45 вітчизняних видавництв. 

У форматі відеозвернення до гостей події звернулась Олена Зеленська, Перша леді України. Також у відкритті взяв участь Руслан Стефанчук, Голова Верховної Ради України. 

Стенд підготували: Український інститут книги разом із співорганізаторами і партнерами: Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві, Фундація «Історія і Культура», Інститут книги (Польща), Міністерство культури та національної спадщини Польщі, Посольство України в Республіці Польща, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство закордонних справ Республіки Польща, Міністерство закордонних справ України. 

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко звернувся до гостей події та подякував польським друзям за підтримку у всіх сферах.

«Ми сердечно вдячні Польщі, яка гостинно  прихистила сотні тисяч українців. Коли наше знесилені громадяни вимушено перетинали кордон, їх зустрічали, підтримували й продовжують завзято підтримувати й далі, тамуючи реальний голод, так і духовний. Бо українська книжка масово почала з‘являється на книжкових поличках Польщі особливо високими темпами. Зокрема, завдяки книжковим ініціативам Першої леді України Олени Зеленської, які щиро підтримали на всіх рівнях дружньої нам країни», – сказав Олександр Ткаченко.

Український міністр зазначив, що Україні вже зруйновано чи пошкоджено росіянами понад 1400 бібліотек, культурних центрів, мистецьких шкіл та музеїв, понад 580 пам’яток архітектури та 270 релігійних об’єктів, пограбовано з десяток музеїв. Через це українська культура, як ніколи потребує підтримки. 

«Читати українське стає модним. Закликаю міжнародних партнерів підтримати купувати права на книжки українських авторів, перекладати і читати українське та про Україну», – підкреслив Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, щорічно книжкову подію у Варшаві відвідує понад 90 тисяч людей з різних країн, бере участь понад 500 учасників, у програмі — близько 200 фахових заходів. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону