Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україна та Франція визначили нові напрями співпраці в сфері культури та стратегічних комунікацій

12 вересня Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Гаелем Весьєром. На зустрічі також були присутні представники Міністерства та посольства.

Сторони обговорили можливість поглиблення співпраці щодо збереження культурної спадщини, посилення стратегічних комунікацій та  промоції українських культурних продуктів у Франції.

«Ми зацікавлені в обміні досвідом з різними країнами, особливо з нашими основними партнерами. Ми наразі не маємо права закривати очі на питання, які пов’язані з боротьбою проти російської пропаганди. Я, безперечно, радий, що Франція є нашим союзником, який активно підтримує посилення стратегічних та кризових комунікацій», підкреслив Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький.

Українська делегація висунула низку пропозицій щодо виконання Угоди про безпеку між Україною та Францією, серед яких основними є: надання Франції інформації для запровадження персональних санкцій проти пропагандистів, які виправдовують або заперечують агресію Російської Федерації; впровадження взаємовигідного обміну між французькими та українськими експертами у сфері інформаційної безпеки та стратегічних комунікацій та налагодження ефективної співпраці у сферах виявлення та протидії гібридним загрозам.

«Важливо розуміти, що культура це також форма комунікації. Тож ми раді будемо співпрацювати з українськими митцями та експертами у галузі освіти. І в найближчому майбутньому сподіваємося побувати на відкритті нових навчальних курсів, програма яких буде зосереджена на боротьбі з дезінформацією», сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Гаель Весьєр.

Учасники зустрічі підкреслили необхідність спільних зусиль для протидії російській пропаганді, а також важливість розробки стратегії інформаційної безпеки та збільшення ресурсів для боротьби з дезінформацією.

Вас може зацікавити

«Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки»: 30 бібліотек із 6 областей України візьмуть участь у пілотному проєкті ЮНЕСКО

«Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки»: 30 бібліотек із 6 областей України візьмуть участь у пілотному проєкті ЮНЕСКО

Цифровізація та міжнародна співпраця – ключ до збереження української культурної спадщини, — Анастасія Бондар

Цифровізація та міжнародна співпраця – ключ до збереження української культурної спадщини, — Анастасія Бондар