Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україна та Норвегія посилюватимуть співпрацю у сфері культури та медіа

Сьогодні, 24 липня, відбулась зустріч заступника Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тараса Шевченка з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегія в Україні Хелене Санд Андресен. Обговорення стосувалось підтримки України у сфері культури та медіа, а також спільної протидії російській дезінформації. 

Переглянути фотоальбом

«Ми дуже зацікавлені в широкій популяризації української історії, тому що росія використовує історію для створення фейків і для того, щоб зробити неправдиву історію фактично причиною вторгнення, цієї війни», – сказав Тарас Шевченко.

 

Він подякував всім норвежцям за підтримку України та розповів, що боротьба з дезінформацією та медіаграмотність – серед беззаперечних пріоритетів МКІП. Крім того, він наголосив, що Україна прагне інституціоналізувати роботу з нематеріальною культурною спадщиною і в майбутньому мати окрему установу, яка б займалася надбанням українського народу. Адже це також частина ідентичності та історії. Україна, як і Норвегія, вважає, що це дуже важливо для ідентифікації нації. 

«Після повномасштабного вторгнення норвезьке партнерство з Україною було дуже інтенсифіковано. Минулого року ми прийняли п’ятирічну програму співпраці. Це програма підтримки України, яка складається з цивільного та гуманітарного компонентів, а також значного військового. Я вважаю, що це була одна з перших багаторічних програм підтримки, яка, на мою думку, є важливою для того, щоб показати, що ми перебуваємо в довгостроковому партнерстві. І це не питання допомоги донорів. Ми справді сприймаємо це як партнерство. Оскільки, я вважаю, що повномасштабне вторгнення росії змусило усіх нас зрозуміти, що місце України з нами в Європі. І хоча ми не в Європейському Союзі, ми вважаємо, що Україна хоче бути та має бути там», – підкреслила Хелене Санд Андресен.

Вона розповіла, що програму підтримки України адмініструє Норвезька агенція з розвитку співробітництва – Norad, зокрема її цивільну частину. Масштаб цієї програми більший за все, що Норвегія коли-небудь робила в будь-якій країні, враховуючи потреби України у відновленні.

Сторони домовились посилити співпрацю у сфері культури, медіа та протидії дезінформації.

Вас може зацікавити

МКІП долучилося до міжнародного Партнерства за інформацію та демократію

МКІП долучилося до міжнародного Партнерства за інформацію та демократію

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА