Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україна та Таджикистан активізують співпрацю у сфері культури

Сьогодні, 20 червня, відбулась зустріч т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва з представниками Посольства Республіки Таджикистан в Україні. Сторони обговорили можливі шляхи співпраці у сфері культури.

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської

«Ми пропонуємо нашим партнерам активізувати наші відносини в сфері культури. Адже маємо спільні цінності, які вимірюються століттями. Нові покоління людей, наші нащадки, будуть формуватись та розвиватись, опираючись на культурне надбання всього світу. Тому нам важливо зберегти всі добрі напрацювання», – зазначив Ростислав Карандєєв.

Т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України окреслив можливі види співпраці. Це представлення книг українських авторів у Таджикистані, видання перекладів таджикських класиків та сучасних авторів в Україні.

Йшлося й про визначення місця, наприклад бібліотеки, де ці видання будуть представлені. Таке місце може стати центром демонстрації таджицької культури в Україні. Крім того, актуальним є й створення аналогічного місця в Таджикистані, де б концентрувалась інформація про Україну. 

«Ми мали дуже багато планів до війни. Ті добрі, хороші традиції та відносини, які склалися у відносинах наших країн наразі зберігаються. Нині ми хочемо активізувати та розвивати наші відносини задля добробуту наших країн», – підкреслив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україні Давлаталі Назрізода.

Він запропонував віднайти можливість визначити бібліотеку, яку можна було б назвати іменем одного з класиків таджицької літератури та наповнити інформацією про країну, її історію та культуру.  

Сторони обговорили можливі культурні заходи, зокрема, організацію гастролей, виставок, проведення наукових та соціологічних досліджень із залученням молоді та інші заходи.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука