Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Українська мистецька освіта конкурентоспроможна в світі, – Ростислав Карандєєв в Одесі

Сьогодні, 15 квітня, т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв в межах свого візиту в Одеську область відвідав заклади культури та мистецької освіти Одеси. Це, зокрема, Одеська національна музична академія ім. А. Нежданової, де очільник МКІП зустрівся з в.о. ректора Академії Олександром Олійником, а також трудовим колективом закладу. 

Переглянути фотоальбом

«Сьогодні ви є лідерами міжнародної співпраці. По-перше, це освітні послуги, що є значним джерелом доходу. По-друге, це промоція України за кордоном. Там знають і розуміють, що українська музична освіта відповідає світовому рівню. Ми даємо знання, які конкурентоспроможні на світовому ринку», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Він підкреслив, що мистецька освіта – це один із пріоритетів для МКІП. 

Також очільник МКІП в Одеському національному академічному театрі опери та балету провів зустріч з керівним складом та головою профспілкової організації театру. 

Загалом на території Одещини функціонують 1640 закладів культури. У сфері культури та мистецтва працюють 6190 людей, в закладах передвищої фахової освіти навчаються 928 студентів. 

За інформацією МКІП, за період повномасштабного вторгнення росії в Україну загальні втрати закладів культури Одеської області складають 25 одиниць. Це 1,2% від загальної кількості зруйнованих закладів культури України. Наразі пошкоджені 25 закладів. Це 9 клубних закладів, 4 бібліотеки, 4 заклади мистецької освіти, 6 музеїв та галерей, кінотеатр та філармонія. За рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством вже відновлено 14 об’єктів. 

Попри постійні російські атаки, люди культури в Одесі продовжують звитяжно нести свою місію. Тільки протягом 2023 року в громадах області вони провели 1552 благодійних заходів на підтримку ЗСУ. Це концерти, виставки-ярмарки, аукціони. Театрами обласного підпорядкування та обласною філармонією проведено 1168 заходів, які відвідала понад 151 тисяча людей. З них – 151 захід був благодійним. Загалом у 2023 році вийшло 33 прем’єрних вистави. 

В музеях області було організовано 277 виставок, 4015 екскурсій. Всього музеї відвідали 214,1 тисяч людей. Клубними закладами області проведено 33040 заходів, бібліотеками області обслуговано 590,24 тис. користувачів. Для поповнення книжкових фондів публічних бібліотек області з місцевих бюджетів виділено 2 988,5 тис. грн на придбання 29 708 видань. 

Вас може зацікавити

МКІП та ІР-офіс співпрацюватимуть у сфері охорони культурної спадщини, цифровізації та розвитку креативних індустрій

МКІП та ІР-офіс співпрацюватимуть у сфері охорони культурної спадщини, цифровізації та розвитку креативних індустрій

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко