Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Українські фахівці оперної сфери пройдуть стажування в Метрополітен-опера

Метрополітен-опера обрала українських фахівців для стажування в Нью-Йорку з березня по червень 2023 року в різних департаментах оперного театру. Українці братимуть участь у спільній з американськими колегами підготовці постановок та реалізації нових проєктів Метрополітен-опера.

Серед поданих заявок керівництво театру обрало цього року: Аліну Плахтієнко та Андрія Сітарського з Львівської національної опери; Оксану Гіжовську з YsOU/Молодіжного симфонічного оркестру України; Маріанну Танську з Довженко-Центру.

«Рада привітати фахівців, які матимуть нагоду пройти стажування в Метрополітен Опері цього року! Українські фахівці працюватимуть пліч-о-пліч з колегами з Нью-Йорку в період з березня по червень 2023 в різних департаментах оперного театру. А по поверненні привнесуть новий досвід в щоденну роботу в українських інституціях. Тішусь, що наша ініціатива знайшла підтримку у колег», – зазначила Галина Григоренко, заступниця міністра культури  та інформаційної політики України. 

Нагадаємо, у вересні минулого року у Нью-Йорку Перша леді України Олена Зеленська обговорила з Генеральним менеджером Метрополітен-опера Пітером Ґелбом втілення одразу двох спільних проєктів — замовлення опери в українського композитора та програму стажування для українських фахівців оперної сфери у провідному театрі США. Після цього Метрополітен Опера оголосила про можливість стажування працівників українських оперних театрів та незалежних організацій.

Програма стажування стала можливою завдяки співпраці Міністерства культури та інформаційної політики України, the MET, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, Постійного представництва України при ООН та за підтримки Першої Леді Олени Зеленської.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука