Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Українські книжкові полички» з’явилися у п’яти бібліотеках іспанського міста Барселона

16 вересня в іспанському місті Барселона відбулося урочисте відкриття «Української книжкової полички». Ця ініціатива реалізована в рамках проєкту, покликаного познайомити світ із українською літературою. 

Відтак, до п’яти бібліотек, а саме — Biblioteca Sagrada Família, Biblioteca Nou Barris – Aurora Díaz Plaja, Biblioteca Horta-Can Mariner, Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet, Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner — Генеральним консульством України в Барселоні передано понад 800 книг для дітей та підлітків разом із поличками. 

Серед авторів – українські класики і сучасники, а також переклади українською Мігеля де Сервантеса, Вальтера Скотта, Гомера, Ганса Крістіана Андерсена, О’Генрі та інших. Крім того, за сприяння ГО «Сенсоріка» вийшов переклад двох українських антологій іспанською мовою.

Під час церемонії урочистого відкриття, що пройшла у бібліотеці району Сан-Марті імені Габріеля Гарсії Маркеса (визнаній найкращою бібліотекою світу в 2023 році), Генеральний консул України Артем Воробйов відзначив важливість книг для збереження зв’язку з Батьківщиною. За його словами, книги у бібліотеках Європи, Азії, Африки, обох Америк «несуть знання про нас нашим друзям та спілкування з Батьківщиною – українцям, які опинилися далеко. А ще книжки також ведуть визвольну боротьбу з російськими загарбниками, доносячи правду про Україну, нашу культуру, історію».

Під час заходу українські школярі почули від каталанського письменника Санті Ріуса захоплюючу історію видання його книги «Дерево життя», яку було перекладено зокрема й українською мовою.

Нагадаємо, що проєкт реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та стратегічних комунікацій України та Українського інституту книги під егідою Першої Леді України Олени Зеленської. 

Вас може зацікавити

Міжнародний Львівський бібліотечний форум об’єднав бібліотечну спільноту, науковців, освітян та інших діячів культури

Міжнародний Львівський бібліотечний форум об’єднав бібліотечну спільноту, науковців, освітян та інших діячів культури

До 100-річчя Українського Радіо та 95-річчя його оркестру відбудеться концертний тур девʼятьма  містами України

До 100-річчя Українського Радіо та 95-річчя його оркестру відбудеться концертний тур девʼятьма  містами України