Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Українських музейників запрошують взяти участь у серії онлайн-семінарів «Деколонізація музею: історія, теорія, найкращі практики»

Міністерство культури та інформаційної політики України та фонд OBMIN  проведуть серію онлайн-семінарів для українських музейників. Цикл із шести заходів буде присвячений темі деколонізації музеїв. Учасники обговорюватимуть тему та ділитимуться власним досвідом.

Дати проведення: 14.08.2024, 21.08.2024, 11.09.2024, 25.09.2024, 09.10.2024, 16.10.2024. Мова семінару: українська.

Реєстрація на семінари за посиланням 

Воркшопи будуть зосереджені на виявленні колоніального дискурсу, а також дослідженні його впливу на суспільство. Адже «Колоніалізм» не лише стосується спроби росії підкорити будь-яку українську ідентичність. 

Учасники дослідять значення визнання демократичних цінностей у процесі культурного розвитку. Обговорення торкнеться й необхідності заміни радянського/російського імперіалізму на унікальну українську місцеву культуру в глобальному контексті.

Серію зустрічей проведе Ельжбета Квецінська – доктор філософії, Інститут слов’янських студій Польської академії наук. У своїх дослідженнях вона використовує перспективу глобальної та транснаціональної історії.

Вас може зацікавити

У Нижній Лаврі діятиме перший військовий храм

У Нижній Лаврі діятиме перший військовий храм

Музей Сковороди, який зруйнували росіяни, відтепер можна відвідати онлайн

Музей Сковороди, який зруйнували росіяни, відтепер можна відвідати онлайн