Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Український АРТ ХАБ «Мистецька фортеця»: відбувся концерт-закриття міжнародного фестивалю KharkivMusicFest – 2024

31 травня в рамках Українського АРТ ХАБу «Мистецька фортеця», проєкту Міністерства культури та інформаційної політики України, відбувся концерт-закриття міжнародного фестивалю KharkivMusicFest – 2024.

Організатори фестивалю висловили щиру вдячність команді оперного театру і особисто генеральному директору-художньому керівникові ХНАТОБ, заслуженому діячу мистецтв України Ігорю Тулузову за те, що театр розвивається та зміг організувати такий важливий у нинішній час АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ».

Також подякували команді театру за допомогу в організації концертів фестивального оркестру. Адже так непросто нині зібрати професійних музикантів, але завдяки самовідданій роботі команди театру все вдалося. 

Цьогоріч організатори KharkivMusicFest зібрали два фестивальних оркестри. Один – це професійні музиканти , а інший – майбутні професіонали. Для заключного концерту  об’єднали талановитих дітей і підлітків, що знаходяться в Харкові. Дали їм можливість помузикувати разом, познайомитися з шедеврами класичної музики і виступити перед публікою, що дуже важливо для юних музикантів.

І от настав цей завершальний день. На сцені – Дитячий симфонічний оркестр KharkivMusicFest під орудою Віталія Алексейонка (Німеччина). 

У програмі концерту «Маленька нічна серенада» (1ч.) та Концерт для фортепіано з оркестром №12 В.А.Моцарта, де солірували учні Харківського державного музичного ліцею, чотирнадцятирічні Віра Бондаренко та Кирило Тарановський. Звучали також «Оркестрова сюїта» М. Вербицького та «Українська сюїта» К. Портера. 

На початку концерту музиканти виконали Державний Гімн України, а фінальним акордом став парафраз «Ми є!» Ю. Шевченка на тему нашого Національного Гімну.

KharkivMusicFest завершився дуже емоційним вечором радості, обіймів, посмішок і прекрасної музики. А ще – творчості та надії.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука