Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Український Камерний оркестр «РЕНЕСАНС» Маріупольської філармонії взяв участь у великому концерті в Італії

1 березня 2024 року в Театрі Вентідіо Бассо у місті Асколі Пічено відбувся хоровий симфонічний концерт «Iustitia et Pax» до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. На сцені об’єдналися музиканти Камерного оркестру «Ренесанс» Маріупольської камерної філармонії та Симфонічного оркестру Пуччіні і Хору Ventidio Basso Ascoli Piceno.

Переглянути фотоальбом

Т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв у відеозверненні привітав гостей та організаторів із відкриттям події та подякував їм за сприяння культурному діалогу між Україною та Італією. 

«Дорогі друзі, сподіваюсь, що вже незабаром, а ми дуже прагнемо, щоб ця мить настала якомога швидше, українські і італійські оркестри могли вільно працювати на сценах наших країн, щоб ми могли ділитися своєю культурою, що ми могли відчувати один одного частіше. Але сьогодні перед нами стоять завдання вибороти це право. Це право може стати можливим тільки після перемоги України. Тож бажаю усім нам, всій Європі і українському народові в першу чергу, перемоги. І нехай ця перемога ознаменує велику подальшу співпрацю всієї Європи в ім’я миру та процвітання», – зазначив він.

В програмі звучали твори українських композиторів: як класика, так і сучасна музика. Італійська публіка почула твори Дмитра Бортнянського, Максима Березовського, Ганни Гаврилець, Мирослава Скорика та «Місто Марії» Золтана Алмаші. Солісти: Каріна Кондрашевська (сопрано), Ольга Гончаренко (меццо-сопрано), Ігор Бондаренко (тенор) та Сергій Замицький (бас).

Варто зазначити, що під час концерту гості мали змогу відвідати й виставку робіт українських художників, яка відбулась у театрі.

Вас може зацікавити

У Києві відкрилась виставка ікон та сакральних творів студентів академії ім. Михайла Бойчука

У Києві відкрилась виставка ікон та сакральних творів студентів академії ім. Михайла Бойчука

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО 

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО