Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Український культурний фонд запустив грантову програму «Культура без бар’єрів»

 

З 15 листопада стартував прийом заявок на грантову програму від Українського культурного фонду  «Культура без бар’єрів».  

Програма має на меті сформувати безперешкодне життєве середовище у культурній та соціальній галузях для маломобільних груп населення, осіб з інвалідністю, зокрема для людей з інвалідністю внаслідок війни. Вона містить два ЛОТи.

У межах ЛОТу №1 «Підтримка митців з інвалідністю» заявник може отримати від 300 до 800 тис. грн на створення таких проєктів: інклюзивні видання, виставка/експозиція, відеоконтент, радіоконтент, телепередача, колекція/показ (мода), створення артоб’єкта. 

Водночас мінімальна сума гранту за ЛОТом №2 «Безбар’єрне суспільство» складає 500 тис. грн, максимальна — 1 млн грн. Ці кошти можуть бути спрямовані на культурно-мистецький проєкт. 

На ЛОТ№1 заявки приймаються від юридичних осіб всіх форм власності або фізичних осіб-підприємців, які зареєстровані на території України відповідно до чинного законодавства (без обмеження щодо строку реєстрації), за винятком тимчасово окупованих територій України.

На ЛОТ №2 можуть подаватися юридичні особи всіх форм власності або фізичні особи-підприємці, зареєстровані на території України відповідно до чинного законодавства не менше, ніж за 1 рік на дату оголошення конкурсу, за винятком тимчасово окупованих територій України.

Кінцевий термін подачі заявок на грант — 15 січня 2024 року.  

Детальна інформація щодо цілей програми «Культура без бар’єрів» й процесу подання доступна на сайті УКФ.

Ця та інші програми реалізуються відповідно до визначених УКФ спільно з МКІП пріоритетних напрямів діяльності, які відповідають вимогам та потребам воєнного часу. 

Нагадаємо, що у жовтні цього року УКФ та МКІП погодили пріоритетні напрями діяльності Фонду на 2024 рік. Серед них — сприяння дотриманню культурних прав, безбар’єрного доступу до споживання та створення культурного продукту для всіх громадян, забезпечення рівних можливостей та ментальне відновлення через мистецтво для осіб, постраждалих від війни. 

Вас може зацікавити

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві

У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників у Херсоні

У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників у Херсоні