Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Успіх стратегічних комунікацій – ключове для того, аби світ розумів та підтримував Україну, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні, 27 березня, в Києві розпочався дводенний форум Kyiv StratCom Forum 2024: як комунікувати нові виклики перед Україною і світом (стратегія на майбутнє). Його проводить Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України разом з партнерами.

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської

«Щоб підтримати Україну, очевидно, що і політики світу і самі суспільства, які впливають на своїх політиків, мають усвідомити те, що Україна потребує консолідації солідарності світу в боротьбі з російською агресією. Світ має дізнатися про наші проблеми та спроможності, а ще більше, на жаль, про неспроможності. Стратегічні комунікації відіграють ключову роль у цьому. Адже через розуміння України світові політики мають приймати для нас важливі рішення, давати зброю, підтримувати фінансово, підтримувати в гуманітарній сфері», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Так, протягом двох днів комунікаційники з України, країн Європи та Америки обговорюватимуть те, як Україна має комунікувати нові виклики в інформаційній війні з росією. Крім того, фахівці визначать потреби України на міжнародній арені в умовах зменшення уваги до російсько-української війни.

«Ми твердо віримо в інвестиції у стратегічні комунікації як у середині країни, так і на міжнародному рівні. Як підкреслив Міністр, ми переживаємо неспокійні часи не лише в Україні чи на регіональному рівні в Європі, а й у всьому світі. Ми йдемо до періоду, коли зміниться багато урядів. Та дипломатичне й політичне позиціонування може змінюватися, але одне залишається – це демократичні цінності. І тому довіра лежить в основі того, що, на нашу думку, має бути і буде шляхом вперед для України, а також суспільних свобод і демократії в Україні», – зазначив заступник постійного представника UNDP в Україні Христофорос Політіс.

Під час форуму учасники обмінюватимуться інформацією про успішні та цікаві українські комунікаційні кейси, ділитимуться з західними партнерами досвідом за минулий період та стимулюватимуть їх створити єдиний «інформаційний фронт» протистояння російській пропаганді.

«Минулого разу темою форуму були «стратегічні комунікації під час війни», але сьогодні ми вирішили говорити про майбутнє, а саме: як Україні комунікувати майбутнє, нові виклики, які виникають цього та наступного року. Адже війна не закінчується. Вона потребує мобілізації усіх зусиль і комунікаційних першою чергою», – зазначив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки МКІП Ігор Соловей.

Серед учасників панельних дискусій: високопосадовці, експерти з комунікацій, журналісти, телеведучі, соціологи та дипломати.

Нагадаємо,  вперше такий форум був організований Центром стратегічних комунікацій у 2021 році. Його мета – поєднання та обмін досвідом про підходи до протидії гібридній агресії та побудові стратегічних комунікацій.

Вас може зацікавити

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

Держкомтелерадіо припинив розповсюдження інтернет-магазинами майже 700 найменувань російських книг

Держкомтелерадіо припинив розповсюдження інтернет-магазинами майже 700 найменувань російських книг