Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В бібліотеці імені Дмитра Чижевського у Кропивницькому відсвяткували 125-ту річницю від дня заснування

Цього року Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського, що в Кропивницькому, виповнилося 125 років. До заходів з нагоди святкування ювілею долучилися начальниця відділу з політики безбарʼєрності, гендерної рівності та ментального здоровʼя МКІП України Леся Хемраєва та в. о. генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Олег Сербін.  

Переглянути фотоальбом

«Протягом 125-х років бібліотека ім. Дмитра Чижевського була не лише найбільшим в регіоні зберігачем цінних видань та унікальних книг, а й центром знань, розвитку, освіти та культури для всіх мешканців. Ми пишаємося вашими досягненнями. Ваші зусилля — неоціненні», — сказала Леся Хемраєва.  

Від імені Міністерства вона вручила подяки колективу книгозбірні за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм.

Також подяку отримала директорка департаменту культури та туризму Кіровоградської обласної державної адміністрації Уляна Соколенко. Водночас делегація з Києва взяла участь у церемонії погашення двох марок, які Укрпошта випустила з нагоди ювілею за ініціативи колективу ОУНБ ім. Дмитра Чижевського.

Бібліотека активно розвиває напрям безбар’єрності та ментального здоров’я. У просторі книгозбірні є майданчик «ІнтерСвіт» для людей із порушеннями зору. Крім того, у книгозбірні незабаром з’явиться Мультифункціональний простір з психологічної підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та інших людей, які цього портебуватимуть.

У межах візиту гості спільно з Уляною Соколенко відвідали Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М. Л. Кропивницького та Кіровоградську обласну бібліотеку для дітей ім. Т. Г. Шевченка. 

Книгозбірня веде свою історію з 15 лютого 1899 року, коли тоді ще Єлисаветградська громадська бібліотека почала приймати читачів. Станом на 1 січня 1900 року там налічувалось більш ніж 2,5 тисячі книг з філософії, психології, логіки, історії, бібліографії, археології, публіцистики, історії мистецтв та літератури тощо. Наразі книжковий фонд ОУНБ імені Дмитра Чижевського нараховує понад 800 тисяч примірників 43 мовами світу. 

Вас може зацікавити

Україна запускає платформу для обʼєднання молоді у світі «UA – Ukrainian Abroad»

Україна запускає платформу для обʼєднання молоді у світі «UA – Ukrainian Abroad»

На Європейській площі в Києві відкрили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО

На Європейській площі в Києві відкрили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО