Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Києві запрацював об'єднаний пресцентр Укрінформу та Медіацентру “Україна”

30 квітня в Києві розпочав роботу новий пресцентр, створений для об’єднання державних ресурсів та успішних громадських ініціатив задля перемоги України на інформаційному фронті. Це спільний проєкт державної інформаційної агенції «Укрінформ» та Медіацентру «Україна». 

“Це чудова ініціатива – об’єднання ресурсів держави та громадянського суспільства. Безперечно, на початку війни треба було реагувати швидко і кожен орган мав закривати свою ділянку роботи. Сьогодні ми розуміємо, що війна триває і нам треба об’єднувати зусилля, щоб надавати можливості всім журналістам отримувати інформацію з першоджерел. Бо наразі війна триває не лише фізична, але й в інформаційному просторі. Свобода слова важлива. Той, на чиєму боці правда, – перемагатиме”, – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики. 

У роботі пресцентру, крім можливостей «Укрінформу», буде залучений досвід майданчиків Медіацентру «Україна», які після початку вторгнення були створені для роботи із закордонними журналістами у Києві та Львові. 

Майданчик виконуватиме наступні важливі функції:  

  • проведення публічних та не публічних заходів для працівників медіа; 

  • допомога іноземним медіа у висвітленні війни; 

  • допомога Україні у формуванні переможної інформаційної політики. 

«Поєднання напрацювань наших колег з медіацентру «Україна» та можливостей «Укрінформу» мають стати тією синергією, яка дасть можливість створити головний інформаційний майданчик країни», – сказав Генеральний директор «Укрінформу» Олександр Харченко.  

«Весь прорахунок російської пропаганди полягає в тому, що вони й гадки не мають, що таке Україна і хто такі українці. Наша здатність об’єднуватися навколо цінностей, об’єднуватися навколо спільних цілей є однією з тих речей, яку окупантам не осягнути. Тому ми переможемо», – каже Андрій Шевченко, координатор Медіацентру «Україна» у Львові. 

«Інформація стала зброєю, – каже Аліна Фролова, координатор Медіацентру «Україна» у Києві. – Ми навчилися цією зброєю перемагати так само, як наші військові перемагають на полі бою». 

Медіацентр працюватиме за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16. 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора