Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Музеї війни вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії проти України

Події

Сьогодні на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні» за участі Першої леді України Олени Зеленської відбувся захід з нагоди Міжнародного дня безневинних дітей – жертв агресії та Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Дивитись фотоальбом

У заході, що організувала радниця – уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарʼя Герасимчук, взяв участь т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Він вшанував памʼять вбитих росією дітей, поклавши на локації «Мартиролог дітей» традиційну ляльку мотанку, що є символом добра, благополуччя та віри у краще. 

«Я вкотре звертаюся до міжнародної спільноти: допоможіть нам урятувати наших дітей. Ми не можемо вимірювати ціну їхніх життів вартістю ППО. Тому звертаюся до всіх присутніх: нашим дітям потрібен порятунок. Цей порятунок – захищене небо. Цей порятунок – покарання для їхніх убивць. Цей порятунок – визволення з російського полону 19 тисяч викрадених дітей. Цей порятунок – це зупинення агресії», – сказала Олена Зеленська.

Олена Зеленська також наголосила, що з початку повномасштабного вторгнення в Україні загинуло 550 дітей.

Присутні ознайомилися з експозицією «Недописані книги життя», після чого поклали іграшки на локації «Мартиролог дітей», вшанувавши пам’ять юних українців, життя яких забрала росія. 

Участь також узяли:міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, координаторка системи ООН в Україні, гуманітарна координаторка Деніз Браун та інші представники міжнародних організацій, очільники й представники агенцій ООН в Україні, посли іноземних держав та урядовці. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону