Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Україні презентували освітній проєкт «Діалоги про війну»

22 серпня у «Медіацентрі Україна – Укрінформ» відбулася презентація освітнього проєкту «Діалоги про війну», реалізованого Українським інститутом національної пам’яті за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України, у співпраці з Героєм України Володимира Жемчуговим.

«Діалоги про війну» – це три відеорозмови учениці із ветеранами сучасної російсько-української війни та методичні рекомендації до трьох занять з опрацювання цих діалогів у форматі класичного/інтегрованого уроку, елементу уроку або позакласного виховного заходу. 

Проєкт розрахований для учителів історії, учням 5–7 класів, військовослужбовцям, журналістам, державним службовцям, працівникам музеїв, бібліотекарям, фахівцям із національно-патріотичного виховання, громадським активістам.

Також УІНП розробив методичні матеріали на цю тему. Вони містять три тематичні матриці (мануали) до заняття з можливими варіаціями завдань щодо опрацювання відео. Вони складаються з таких розділів: мета проведення уроку або позакласного заходу, ключові повідомлення, словничок, рекомендовані форми проведення уроку/заходу, практичний блок (методи і прийоми опрацювання відеоресурсів в освітньому просторі), переліки питань для підсумкового обговорення та домашнє завдання.

«Діалоги про війну» – дуже важливий проєкт і в цей важливий час, і на жаль, в майбутньому. Дітям потрібно пояснювати про війну. І тому відео, які були зняті про те, що таке війна, чому росія намагається захопити Україну, що таке сучасна російсько-українська війна – це ті питання, які стоять в основі виховання молодого покоління дітей», – зазначив заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

За його словами, завдяки розробленим методичним матеріалам для учнів може бути багато форм і можливостей в рамках шкільної та позашкільної програми, коли про озвучені теми можна говорити.

«Форма «Діалогів» є зручною та корисною для пояснень. Питання, відповіді, описи, відеоряд, живі історії, конкретні люди та конкретні герої, які на собі пронесли перші роки війни і зараз так само боронять державу в найскладніші для України часи. Тому хочу подякувати всім партнерам та ініціаторам, хто долучився до проєкту, і особлива подяка – всім вчителям, які на практиці вже використовують ці матеріали», – додав Тарас Шевченко.

  • Методичні рекомендації до використання в освітньому просторі проєкту «Діалоги про війну»: https://bit.ly/3R0mKhb
  • Завантажити уроки у високій якості: https://bit.ly/3AFVdMY

 

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України