Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Україні стартувала нова ініціатива «Українським захисникам – українську книгу»

Понад 1 тисяча книжок у межах благодійної акції «Українським захисникам  – українську книгу» потрапила до українських захисників, які перебувають нині в одному зі столичних госпіталів. 

Переглянути фотоальбом

Книги вже взяли до читання військові, що наразі перебувають на лікуванні та реабілітації, а також частина книг буде передана до інших госпіталів за сприяння Командування Медичних сил Збройних Сил України. Також за підтримки Генерального штабу Збройних Сил України книги будуть передаватися на фронт.   

Ініціатива започаткована в межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» за сприяння Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента, Міністерством культури та  інформаційної політики в Україні та за підтримки Міністерства оборони України українською літературою передбачається забезпечити тих, хто перебуває у реабілітаційних центрах, а також на фронті. 

Нагадаємо, за сприянням Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента, Міністерством культури та  інформаційної політики в Україні понад 11 місяців реалізується благодійна акція «Українським дітям – українську книгу».

За цей час передано близько 600 тис. українських книг та подолано 400 тис. км Україною та 24 європейськими країнами, щоб кожен українець та українка продовжили навчання за українськими підручниками, а також культурно збагачувалися надихалися для нових ідей та звершень.

За підтримки Міністерства оборони України у межах акції, як прояв турботи про захисників України українські книги будуть передаватися й військовим. Насамперед літературою передбачається забезпечити тих, хто перебуває у реабілітаційних центрах, а також на фронті. 

Уже 2,5 тис. українських книг відправили для діточок та військових у шпиталь.

Зазначимо, акція «Українським дітям – українську книгу» має і  міжнародний  напрямок  «Українській молоді – європейську книгу».

Перша партія літератури від Webster University Leiden (Нідерланди) була передана Київському національному університету імені Тараса Шевченка.

Книги англійською, німецькою, французькою та іншими мовами від закордонних видавництв, організацій, закладів та всіх охочих будуть передаватися у бібліотеки, заклади освіти та установи, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Також у межах акції забезпечується українською літературою усі олімпійські центри країни, щоб заохотити юних спортсменів читати книжки рідною мовою.

Акцію підтримують також Міністерство закордонних справ України, Міністерство молоді та спорту України, Міністерство освіти і науки України, Національний олімпійський комітет України, посольства України та європейських країн.

Крім того, під час пакування та розвезення книжок активно допомагають волонтери, видавництва й організації, які допомагають відновлювати книговидавничу, освітню та бібліотечну сфери.

Акція реалізується за сприяння українських видавництв, організацій, волонтерів, закладів освіти. 

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України