Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Україні ініціюють премію у сфері фотомистецтва для воєнних кореспондентів

Війна

Під час книжкової програми «Слово у війні» на форумі Via Carpatia в Івано-Франківську, т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв повідомив про ініціативу заснування премії у сфері фотомистецтва для воєнних кореспондентів.

«Конкурсів має бути багато. Вже сьогодні ми підготували і направили в уряд ініціативу щодо заснування премії у сфері фотомистецтва саме для воєнкорів-фотокорів», – зазначив Ростислав Карандєєв.

Т. в. о.  Міністра додав, що ця премія  матиме грошову частину, проте важливою є саме промоційна складова, аби підтримати презентацію твору переможця. Також МКІП готує низку інших премій для військових, зокрема в літературі, де буде окрема премія у поезії, публіцистиці та художній прозі.

«Автори, які будуть творити в цих жанрах, які є військовими або ветеранами ЗСУ, зможуть отримати окрему спеціальну оцінку суспільства за їхній вклад в розвиток сьогоднішнього, актуального мистецтва війни. Є люди, яким складно сприймати військову літературу. Зрозуміло, що ця література орієнтована на дослідника, людину не байдужу, вона дуже орієнтована на подію і несе трагізм війни. Тим не менш, ми мусимо про це говорити», – сказав Ростислав Карандєєв.

Нагадаємо, що 14 жовтня в Івано-Франківську розпочався шостий мистецько-інтелектуальний форум Via Carpatia на тему «Майбутнє традиції: українське у глобальному світі», який зібрав десятки українських активістів-інтелектуалів із різних галузей. У програмі – університетські лекції, публічні дискусії, зустрічі з військовими письменниками, вручення премії Станіслава Вінценза, перегляд вистави «Нація» та кінофільмів, мистецькі виставки та дитяча книжкова програма.

Вас може зацікавити

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру