Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Україні ініціюють премію у сфері фотомистецтва для воєнних кореспондентів

Війна

Під час книжкової програми «Слово у війні» на форумі Via Carpatia в Івано-Франківську, т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв повідомив про ініціативу заснування премії у сфері фотомистецтва для воєнних кореспондентів.

«Конкурсів має бути багато. Вже сьогодні ми підготували і направили в уряд ініціативу щодо заснування премії у сфері фотомистецтва саме для воєнкорів-фотокорів», – зазначив Ростислав Карандєєв.

Т. в. о.  Міністра додав, що ця премія  матиме грошову частину, проте важливою є саме промоційна складова, аби підтримати презентацію твору переможця. Також МКІП готує низку інших премій для військових, зокрема в літературі, де буде окрема премія у поезії, публіцистиці та художній прозі.

«Автори, які будуть творити в цих жанрах, які є військовими або ветеранами ЗСУ, зможуть отримати окрему спеціальну оцінку суспільства за їхній вклад в розвиток сьогоднішнього, актуального мистецтва війни. Є люди, яким складно сприймати військову літературу. Зрозуміло, що ця література орієнтована на дослідника, людину не байдужу, вона дуже орієнтована на подію і несе трагізм війни. Тим не менш, ми мусимо про це говорити», – сказав Ростислав Карандєєв.

Нагадаємо, що 14 жовтня в Івано-Франківську розпочався шостий мистецько-інтелектуальний форум Via Carpatia на тему «Майбутнє традиції: українське у глобальному світі», який зібрав десятки українських активістів-інтелектуалів із різних галузей. У програмі – університетські лекції, публічні дискусії, зустрічі з військовими письменниками, вручення премії Станіслава Вінценза, перегляд вистави «Нація» та кінофільмів, мистецькі виставки та дитяча книжкова програма.

Вас може зацікавити

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію