Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Україні стартує національний проєкт з популяризації англійської мови Future Perfect

Проєкт Future Perfect покликаний офіційно зробити англійську мовою міжнародного спілкування в Україні, відкрити кожному українцю нові можливості для професії та особистого розвитку, допомогти конкурувати на світовому ринку та отримувати високу зарплату. 

Переглянути фотоальбом

«Уряд планує запустити всеосяжну й доступну програму з вивчення англійської мови. Відкриту для кожного, незалежно від фінансового стану чи місця проживання. З індивідуальним підходом і відкритим доступом до освітніх ресурсів. Президент України Володимир Зеленський подав до Парламенту законопроєкт, який офіційно закріплює її статус як мови міжнародного спілкування в Україні. Уже зараз українці, які володіють англійською мовою, мають переваги на ринку праці. Це вища зарплата, більше кар’єрних можливостей, здатність швидше розвиватися і в разі потреби здобувати новий фах. Українці створюють конкурентні продукти та сервіси, які здатні підкорити світ. Англійська мова буде двигуном їх просування, драйвером успіху та запорукою самореалізації для тисяч людей», – сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Трансформація статусу англійської як мови міжнародного спілкування в Україні — це важливий крок до членства у ЄС, що дозволить підвищити конкурентоспроможність українського бізнесу, науки, освіти інновацій та органів влади. Саме тому Президент України ініціював запуск національної програми Future Perfect, що сформує попит на англійську мову серед українців. Координуватимуть мовну програму Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство освіти та науки України та Міністерство культури та інформаційної політики України. 

«Президент озвучив конкретну мету для ВВП України – трильйонна економіка. І наша ціль – збільшити доходи країни в понад 5 разів. Для у нас мають створюватися інноваційні компанії з великою доданою вартістю, що коштуватимуть мільярди. Їх створюють люди, які швидко навчаються, отримують нові знання і навички. Один із кроків для досягнення цієї цілі – знання англійської мови. 56% українців хочуть підвищити рівень володіння іноземною мовою. Програма Future Perfect стане один із драйверів змін на цьому шляху. Щоб українці могли говорити зі світом спільною мовою, щоб обмінюватися досвідом та ділитися інноваційними ідеями», – підкреслив Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації.

Мовна програма Future Perfect допоможе розширити застосування англійської мови в публічних сферах суспільного життя, стимулювати вивчення мови для кожної з груп: освітян, держслужбовців, підприємців, громадян та органів місцевого самоврядування. Це створить сприятливий мовний клімат для усіх, хто живе та працює в Україні.

«Функціонування англійської як мови міжнародного спілкування в Україні має бути врегульоване на державному рівні. Тому МКІП у співпраці з іншими відомствами розробило відповідний проєкт закону, який розширить сферу застосування англійської мови та створить умови для її опанування. Закон встановлює дві речі. Він обмежує й надає нові можливості. При розробленні закону, першою чергою, ставилось завдання встановити мотиваційні чинники, які стимулювали б державних службовців вчити англійську мову. Законодавство не ставить вимог одразу вивчити мову, ми усвідомлюємо, що для цього потрібен час. Тому для всіх вимог у законі встановлені певні строки. Крім того, в законопроєкті чи не першою стоїть фраза, що він не обмежує сферу використання української мови. Загалом прийняття цього Закону посилить нашу культурну дипломатію та допоможе промотувати Україну у світі, створивши можливості творчого розвитку для наших митців», — заявив Ростислав Карандєєв, т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України. 

Програма Future Perfect передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську у зручному та доступному форматах. Перші з них — Empower та Promova. Платформа для вивчення мов з персоналізованим підходом Promova пропонує українцям Premium-доступ до всіх мовних курсів на 3 роки. А онлайн-платформа для вивчення англійської Empower від Кембриджського університету доступна для українських для викладачів та студентів.

«Наша глобальна мета – посилити Україну, українців і все українське, зокрема за рахунок виходу на глобальний ринок. І англійська мова – один з необхідних для цього інструментів. Нині 49% опитаних українців не мають жодних навичок англійської мови. І це говорить про те, що близько половини опитаних громадян можуть втрачати додаткові можливості, які можна було б використовувати як для особистісного розвитку, так і для розвитку держави. І цей пробіл може бути заповнений зокрема завдяки змінам в освіті. Тож на державному рівні сприятимемо вивченню англійської мови на всіх рівнях освіти і в будь-якому віці, починаючи від дошкільнят», — зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України. 

До програми Future Perfect можуть долучатися бізнеси, організації та ініціативи, які допомагають українцям вивчати англійську мову. Відтепер можна стати частиною програми зі своїм проєктом, надіславши свої безоплатні для вивчення інструменти для розгляду на електронну пошту: [email protected] 

Детальніше дізнатися про мовну програму можна за посиланням: 

https://osvita.diia.gov.ua/future-perfect

Мовна програма Future Perfect втілюється Міністерством цифрової трансформації України у співпраці із Міністерством освіти і науки України та Міністерством культури та інформаційної політики України, за підтримки  USAID / UK Aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» та Фонду Східна Європа. Партнер проєкту — міжнародна технологічна компанія Mastercard. 

Вас може зацікавити

Україна запускає платформу для обʼєднання молоді у світі «UA – Ukrainian Abroad»

Україна запускає платформу для обʼєднання молоді у світі «UA – Ukrainian Abroad»

На Європейській площі в Києві відкрили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО

На Європейській площі в Києві відкрили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО