Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Україні вшанували пам’ять жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту відбулась щорічна Всеукраїнська акція та Меморіальна церемонія пам’яті жертв Голокосту «Шість мільйонів сердець». У заходах взяли участь державні діячі України, глави дипломатичних місій, колишні в’язні гетто і концтаборів, рабини та громадські діячі. 

Переглянути відео

За роки Другої Світової війни в Україні нацистами і їх посібниками було знищено понад 1 мільйон 500 тисяч євреїв. Загибель мільйонів жінок, старих і дітей – трагедія не тільки єврейського народу, а й усієї України.

«Сьогодні нам дуже важливо пам’ятати трагічні сторінки історії та згадувати тих, хто боровся з антилюдяністю. Це 28 тисяч праведників по всьому світу, які рятували єврейські родини ризикуючи своїм життям. Та добро врешті перемагає. І світло переможе темряву. Сьогодні ми, усвідомлюючи трагічність років Другої світової війни та накладаючи їх на трагізм сьогоднішнього дня, розуміємо, що нинішня війна українського народу з агресором таки завершиться нашою перемогою», – зазначив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв у своєму зверненні до учасників події. 

Він також наголосив, що наразі перед усім світом стоять одні виклики – зрозуміти цінність і важливість кожної окремої людини, кожної нації як частини великого розмаїтого людства. Тільки завдяки толерантності та терпимості людство може еволюціонувати.

Нагадаємо, щороку в Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту колишні в’язні гетто і концтаборів, дипломати, державні й громадські діячі  запалюють свічки в пам’ять про шість мільйонів жертв Голокосту. 

Організатори заходів: Єврейський форум України та Єврейський фонд в Україні.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську