Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Укрінформі підбили підсумки концерту хору імені Верьовки, що проходив у США 

24 квітня в Медіацентрі Україна-Укрінформ відбувся захід «Сила культурної дипломатії: Національний академічний хор ім. Верьовки підкорив Вашингтон», присвячений концерту колективу у США, що відбувся 28 березня. 

Переглянути фотоальбом

«Культурна дипломатія є дуже важливим аспектом для української політики. Хочу висловити велику вдячність американським колегам, які підтримують нас у протистоянні російській агресії, а також нашу культуру.  Упевнений, що ми продовжимо велику місію з репрезентації України по всьому світу і вона відбудеться з таким же успіхом», — зазначив голова Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

Заступниця Міністра оборони України Катерина Черногоренко зауважила, що ворог проводить операції не тільки на фронті, а й в галузі культури. 

«Наша робота — конвертувати підтримку партнерів у зброю, а завдання культури —  тримати у фокусі увагу всього вільного світу для того, щоби ця підтримка не припинялася, а тільки зростала», — додала вона. 

28 березня у Кеннеді-центрі у Вашингтоні пройшов концерт Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки за участі зірок Євробачення та культурних діячів Голлівуду.

Гастролі хору є першим заходом у межах міжнародного туру «Ми Українці» від благодійного фонду Peace Committee of Ukraine, що відбувається за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України, Верховної Ради України та Посольства України в США. 

«Ми усвідомлюємо, що зараз є запит на промоцію української культури. Оскільки мета нашого ворога — знищити її. Тож наша місія — їздити по світу, аби якомога більше людей дізналися про українську культуру, як 100 років тому це зробила капела Кошиця. Хочу подякувати хору імені Верьовки, який є нашою спадщиною та створює культурний міст між США й Україною», — сказала організаторка міжнародного туру, засновниця організації Peace Committee off Ukraine та ambassador UNICEF Юлія Гершун.

Народний артист України, заслужений діяч мистецтв України, керівник Національного заслуженого академічного народного хору України ім. Г. Верьовки Ігор Курилів підкреслив, що культурна дипломатія України сягає багатьох століть. 

Він зазначив, що минулий концерт був одноразовою подією та висловив сподівання, що незабаром відбудуться гастролі хору Сполученими Штатами.

«Зала була переповнена. Атмосфера — просто дивовижна. Люди слухали нас ледь не стоячи: після завершення того чи іншого номера, зала вставала й аплодувала артистам. Ми дякуємо американським друзям за теплий прийом. Сподіваємося, що наш колектив зможе продемонструвати мистецтво України й іншим містам США», — зауважив він.  

У заході також взяли участь американський лобіст, шестиразовий конгресмен США Джим Слеттері, інвестор, засновник групи компанії «Укр-Китай», міжнародної компанії Meest В’ячеслав Лисенко, голова Асоціації ветеранів України Сергій Позняк та військовий, позивний «ВІКІПЕДІЯ» у складі полку «Азов» Владислав Жайворонок.

«Ми Українці» — тур подяки американському народові за підтримку України у вирішальний час. Проєкт є благодійним, його завдання — залучити допомогу на відновлення соціальної інфраструктури для дітей-сиріт, реабілітацію військових та систем розмінування в тих регіонах, де була окупація.

Партнерами проєкту стали: міжнародна компанія Meest, Світовий конгрес Українців, фундація Ukrainian fortress, Аrt saving lifes, Assembly of the world diasporas, СЕО club, Асоціація готелів та курортів України, Асоціація Авіаторів України.

Вас може зацікавити

МКІП готує бюджетну декларацію на наступний рік щодо фінансової підтримки регіональних медіа 

МКІП готує бюджетну декларацію на наступний рік щодо фінансової підтримки регіональних медіа 

Пріоритетні завдання у прифронтових регіонах — створення укриттів та мистецьких хабів на базі об’єктів культурної інфраструктури, — Ростислав Карандєєв

Пріоритетні завдання у прифронтових регіонах — створення укриттів та мистецьких хабів на базі об’єктів культурної інфраструктури, — Ростислав Карандєєв