Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Укрінформі презентували англомовний журнал «The Ukrainian Review» про Україну для іноземців

1 серпня в пресцентрі ІА «Укрінформ» відбулась презентація англомовного журналу «The Ukrainian Review».

Аналітичне англомовне друковане та цифрове видання «The Ukrainian review» – проєкт медіаволонтерів, які залучають до співпраці міжнародних та українських експертів, політиків, бізнесменів задля максимально об’єктивного висвітлення подій в Україні та світі.

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської

«Надзвичайно цінно, що ініціатива «The Ukrainian Review» є приватною. Ми завжди мали дуже активне громадянське суспільство, яке бере на себе відповідальність створювати інформаційні продукти, поширювати їх у світі. Особливо у час, коли ми потребуємо доносити світові правдиву інформацію про Україну. Видання має тісну співпрацю з МКІП, Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, МЗС. За такої співпраці успіх гарантований», – сказав заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко. 

Наразі видання має сайт та активно розвинуті соціальні мережі (X, Facebook, Instagram). Також вийшло чотири друковані випуски журналу (загальним накладом до 10 000 примірників) англійською, німецькою та французькою мовами.

«Ми в Центрі всіляко намагаємось допомогти цій приватній ініціативі, базуючись на відповідному меморандумі. І сподіваємося, що амбітні плани будуть реалізовані, як за участі приватного сектору, так і за участі держави. Тому що розповідати про Україну, про українців, про нашу героїчну боротьбу, доносити це до іноземної аудиторії – це необхідний елемент боротьби з російською пропагандою і забезпечення нашої інформаційної безпеки», – зазначив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики Ігор Соловей. 

Нагадаємо, друковані випуски видання поширювали на Саміті НАТО у Вільнюсі, під час Міжнародної конференції з питань відновлення України у Берліні, а також під час чисельних двосторонніх презентаційних заходів у Австрії, Данії, Литві, Німеччині та Словенії.

«Один із факторів, чому ми створили цей журнал. Коли ми активно допомагали та ще весною їздили за автівками за кордон, ми зрозуміли, що багато наших іноземних партнерів, які допомагають Україні, читали про війну в Україні зі світових медіаресурсів. Зокрема, це були і європейські, і арабські ресурси. Тоді ми придумали це видання. Це була наша волонтерська ініціатива», – розповів керівник проєкту «The Ukrainian Review» Володимир Савченко.

Вас може зацікавити

Японське агентство міжнародного співробітництва JICA та МКІП планують співпрацювати щодо відновлення культурної інфраструктури

Японське агентство міжнародного співробітництва JICA та МКІП планують співпрацювати щодо відновлення культурної інфраструктури

Україна звернулася до ЮНЕСКО щодо захисту Херсонесу Таврійського, який росія продовжує нищити в тимчасово окупованому Криму

Україна звернулася до ЮНЕСКО щодо захисту Херсонесу Таврійського, який росія продовжує нищити в тимчасово окупованому Криму