Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Укрінформі презентували книгу «Україна в обіймах Польщі. Реалії і пророцтва»

Сьогодні, 7 лютого, в Медіацентрі Україна – Укрінформ презентували книгу Юрія Щербака «Україна в обіймах Польщі. Реалії і пророцтва».

Переглянути відео

Переглянути фото

«Польща стала прихистком для багатьох українців після повномасштабного вторгнення. Нині поляки організовують для українців велику кількість культурних заходів. Ми щиро дякуємо їм за допомогу. Нагадаю, що книга «Україна в обіймах Польщі. Реалії і пророцтва» видана в рамках проєкту «Книга для зміцнення національної єдності», який реалізується відповідно до Стратегії інформаційної безпеки. Ми в Міністерстві культури та інформаційної політики сьогодні вважаємо, що така література спонукає до стійкості українського народу. Сподіваємось, що книга буде максимально поширена як в Україні, так і за кордоном для інформування наших партнерів про все, що відбувається», – зазначила директор департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики України Ганна Красноступ.

Вона також додала, що ця книга – символ товариських стосунків та допомоги Польщі Україні. Видання ілюструє відносини двох країн з 60-х років. 

Автор книги – відомий письменник і дипломат, голова Ради Українсько-польського інформаційно-аналітичного Незалежного Медіа Форуму (Київ-Варшава) Юрій Щербак поділився спогадами та спостереженнями про початок війни. Тоді він опинився в Польщі й став свідком того, як польський народ гостинно відкривав свої двері для українців. 

«Книга стала для мене документом дуже складних обставин, в яких опинилася наша нація й держава після бандитського вторгнення російських агресорів. Я став свідком неймовірної події. Це був біблійний вихід нашого народу. Коли жінки з дітьми, мільйони людей перейшли кордон з Польщею й ця країна прихистила всіх. Про це, власне, книжка», – розповів Юрій Щербак.

Особисті враження й оцінки автора посилюють його статті з польської преси, світлини й цікаві факти про діяльність дотепер очолюваних ним Українського-польського інформаційно-аналітичного центру Незалежний Медіа Форум та Польсько-української фундації «Concordia».

Книгу видано у серії «Бібліотека журналу «Пам’ятки України» з передмовою Андрія Бережини й Владислава Дяденчука тиражем 1000 примірників для безкоштовного розповсюдження. Книгу також планують видати іншими мовами.

Участь у обговоренні книги взяли також: Тетяна Ярошовець, доктор філософії, головний редактор порталу Незалежного Медіа Форуму; Алла Малієнко, заслужений працівник культури України, голова Наглядової ради Незалежного Медіа Форуму; Володимир Ліпкан, президент Глобальної організації союзницького лідерства, доктор юридичних наук, професор; Дмитро Чекалкин, колишній дипломат, відомий теле- і радіоведучий.Організатори події: Міністерство культури та інформаційної політики України, Медіацентр Україна – Укрінформ.

Вас може зацікавити

На Європейській площі в Києві відкрили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО

На Європейській площі в Києві відкрили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО

Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» запровадив послугу Єдиний квиток

Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» запровадив послугу Єдиний квиток