Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

VІ Форум «Креативна Україна: Сила стійкості»: Український культурний фонд

8 грудня на міжнародному форумі «Креативна Україна» Український культурний фонд презентував грантовий сезон на 2023 рік.

Загалом у новому грантовому сезоні Український культурний фонд передбачив 6 грантових програм для підтримки митців та діячів культури: 3 нові програми та 3 програми поточного року, конкурси на які так і не був завершений через повномасштабне військове вторгнення росії на територію України:

  • Відновлення культурно-мистецької діяльності;
  • Культурна спадщина;
  • Культура. Регіони;
  • Культура без бар’єрів;
  • Аудіовізуальне мистецтво;
  • Ґранд-подія.

Владислав Берковський, виконавчий директор Українського культурного фонду зазначив: «Нами були вибрані основні напрямки діяльності, за якими ми діяли. Один, найперший, з якого ми почали діяти ще 24 лютого — це інформаційна діяльність і діяльність пов’язана з тим, що ми маємо закликати увесь світ перестати працювати з росією, з російською культурою. Її не повинно бути на світовій арені. Мої колеги підготували понад 9000 звернень до різних установ, організацій, де ми закликали і вимагали виключити російську федерацію, їхніх представників взагалі з культури, їх там не повинно бути. Я дуже радий, що багато спілок відгукнулися на наші листи, на наші звернення і виключили звідти росію. Ми доклали зусиль, нехай на частинку, але ми доклалися до того, що росії в міжнародному просторі немає».

Також про можливості для українських митців та діячів культури розповіли спікери з Мінветеранів, House of Europe, Інша Освіта, PEN America, IZOLYATSIA, Creative Europe Desk Ukraine.

Повний матеріал доступний у форматі відео

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України