Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Відбулася публічна презентація четвертого грантового сезону УКФ

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та виконавча директорка Українського культурного фонду Юлія Федів презентували четвертий грантовий сезон УКФ. Пресконференція відбулася 15 жовтня в УНІА «Укрінформ».

Під час заходу йшлося про плани Українського культурного фонду на 2021 рік, про зміни в конкурсних програмах та про додаткові можливості, що з’явилися для підтримки культури України.

Як зазначив очільник МКІП, новий сезон продовжить мету УКФ підсилювати роль культури у суспільстві, сприяти створенню українського культурного контенту та виникненню великих подій та проектів, які будуть прославляти Україну і закордоном.

За словами Олександра Ткаченка, УКФ щороку робить суттєвий внесок у розвиток культурних і креативних індустрій, у рамках підтриманих проектів створюються робочі місця, росте професійний рівень діячів культури та культурних менеджерів.

«Міністерство культури та інформаційної політики зробить все залежне від нас, щоб фінансування фонду не зазнавало скорочення і команда змогла досягти реалізації своєї мети: 5000 заявок якісних культурно-мистецьких проектів з різних куточків України», – наголосив він.

В планах УКФ на 2021 рік 14 грантових програм:

  • Якщо ви організація в сфері аналітики (соціологія, дослідження) – ваша програма «Аналітика культури».
  • Підтримка телебачення та радіомовлення (в тому числі і створення в веб-контенту) – програма «Аудіовізуальне мистецтво».
  • Реалізація існуючих та запуск нових кроссекторальних подій в Україні та закордоном – програма «Знакові події».
  • Заходи та ініціативи для промоції інклюзії в сфері мистецтв України – програма «Інклюзивне мистецтво».
  • Підтримка продакшену і створення (виставкові проекти, музика, театр і цирк, література та медіа, культурна спадщина, мода і дизайн, танець, урбаністика та публічні простори) – програма «Інноваційний культурний продукт».
  • Проекти сфери мистецької освіти, освітні програми, мобільність та програми обміну – програма «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти».
  • Участь українських делегацій у міжнародних заходах, розбудова міжнародних зв’язків – програма «Мережі та аудиторії».
  • Для реалізації спільних проектів різного спрямування з Британією або Німеччиною – програма «Культура для змін».
  • Розвиток культурно-пізнавальних проектів у регіонах України – програма «Культура. Туризм. Регіони».
  • Запуск культурно-мистецьких проектів саме для дітей та молоді – програма «Діти культури».
  • Для міст – боротьба за статус великої, малої, книжкової культурної столиці у 2021 році – програма «Культурні столиці».
  • Отримання грантів для індивідуальної мистецької праці, незалежних, вільних митців – програма «Стипендії».
  • Інтеграція культури в інші галузі життя суспільства, як от вуличні культури, освіта, ветерани, екологія – програма «Культура+».
  • Підтримка життєдіяльності організацій сфери культури, креативних індустрій та туризму в часи кризи, кошти представникам професійної спільноти, щоб компенсувати збитки від карантинних обмежень – програма «Інституційна підтримка».

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України