Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Відбулось перше засідання Координаційної ради з питань культурної та інформаційної реінтеграції деокупованих територій України

Сьогодні, 25 квітня, під головуванням т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва відбулось перше засідання Координаційної ради з питань культурної та інформаційної реінтеграції деокупованих територій України. 

МКІП зібрало основні проблемні питання та пріоритетні напрямки роботи на звільнених територіях. Ці напрацювання, зокрема, потребують індивідуальної адаптації до кожного регіону, залежно від часу та умов перебування території в окупації.

«Сьогодні перед нами є виклик, який полягає в тому, щоб систематизувати всі проблемні питання та напрацювати чіткий план дій в  питаннях культурної та інформаційної реінтеграції деокупованих територій України. Маємо сформулювати, що конкретно та яким чином ми робимо, а також які ресурси у нас для цього є», – сказав Ростислав Карандєєв.

Метою діяльності Координаційної ради з питань культурної та інформаційної реінтеграції деокупованих територій України є: посилення ролі культурного сектора в повоєнному відновленні країни; координація центральних та місцевих органів влади і громадського сектору для досягнення загальнонаціональних завдань з відновлення сфер культури та інформації; надання фахових консультацій та оперативний розгляд питань у відновленні деокупованих територій. 

«Тільки всі разом, об’єднавши зусилля, спираючись на запит територій,  ми зможемо реалізувати всі стратегічні цілі  Координаційної ради з питань культурної та інформаційної реінтеграції деокупованих територій України», – сказала Голова Координаційної ради Діана Трима.

Вона також підкреслила, що до кінця року Координаційна рада має розробити Стратегію відновлення сфери культури та інформаційної сфери на деокупованих територіях 

Серед першочергових дій Координаційної ради: формування бази партнерів та інвесторів, які готові надати допомогу відразу після звільнення; створення єдиного інформаційного поля для формування загальнонаціональних наративів та культурної політики на деокупованих територіях;  залучення лідерів громадської думки і амбасадорів  до проблем культурної деокупації; створення реєстру базового кадрового резерву та багато інших.   

Нагадаємо, до складу Координаційної ради входять: 10 областей, а саме: Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська, керівники сфери культури, представники закладів культури, представники громадських організацій, Представництво Президента України в АРК Крим.  

Результатами відновлення української культури мають стати: створення єдиного культурного та інформаційного простору, сучасної мережі закладів культури та мистецької освіти, осередку найкращого світового досвіду, формування середовища для сприйняття нових українських цінностей.

Вас може зацікавити

МКІП готує бюджетну декларацію на наступний рік щодо фінансової підтримки регіональних медіа 

МКІП готує бюджетну декларацію на наступний рік щодо фінансової підтримки регіональних медіа 

Пріоритетні завдання у прифронтових регіонах — створення укриттів та мистецьких хабів на базі об’єктів культурної інфраструктури, — Ростислав Карандєєв

Пріоритетні завдання у прифронтових регіонах — створення укриттів та мистецьких хабів на базі об’єктів культурної інфраструктури, — Ростислав Карандєєв