Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Відбулось перше засідання Робочої групи МКІП щодо плану розвитку музейної установи на Поштовій площі в Києві

Події

10 червня відбулося перше засідання Робочої групи Міністерства культури та інформаційної політики щодо розробки плану заходів з розвитку музейної установи на території пам’ятки археології та історії національного значення «Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва» на Поштовій площі в Києві .

Окрему увагу під час засідання приділили хронології подій та мірі реалізації рішень місцевої, центральної та судової влади, починаючи з 2005 року, що пов’язані з територією визначного місця на Поштовій площі, яке з 2019 року має статус пам’ятки археології та історії національного значення.

Під час зустрічі учасники акцентували увагу на поточному стані Пам’ятки, на частковій реалізованості постанови Верховної Ради України від 5.07.2018 року, на збереженості пам’ятки завдяки заснованому за громадської ініціативи Музею однієї нації на Поштовій площі, виконаному за його ініціативи 3D скануванню пам’ятки та важливості продовження досліджень неруйнівними методами. Найважливішим завданням є опрацювання формули інституційного розвитку та зміцнення Музею.  

Під час обговорення також порушили питання неповноти інформації щодо наявності погоджень на проектну документацію «Реконструкція транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі. Будівництво об’єкта багатофункціонального призначення та комплексного благоустрою скверу на Поштовій площі окремою чергою будівництва (ІІ черга)» станом на 2014-2015 та 2017 рр., поточної ситуації об’єкту незавершеного будівництва та важливості узгодження будь-яких намірів будівництва із суспільним запитом щодо розвитку Музею. 

Першочерговим завданням Робочої групи є аналіз стану виконання рішень стосовно пам’ятки археології та історії на Поштовій площі.

На порядку денному наступного засідання, яке відбудеться 3 липня, є розгляд поточної ситуації щодо змін природного та техногенного характеру, що впливають на Пам’ятку на цьому етапі.

Ознайомитись з протоколом засідання можна за посиланням.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука