Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського

Події

Сьогодні, 29 червня, відбувся міжконфесійний молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського. Участь у заході взяв т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Національні молитовні сніданки в Україні відбуваються з 2008 року. Цьогоріч молитовний сніданок вперше відбувся під патронатом Президента України. Його учасниками стали урядовці, народні депутати, військові, духовенство, представники громадянського суспільства, дипломатичного корпусу й закордонні гості.

«Національний молитовний сніданок зібрав різних за поглядами людей, але усі вони об’єднані прагненням забезпечити Україні реальну і з точки зору міжнародної безпеки повчальну перемогу добра над злом», – сказав Президент під час виступу.

Переглянути промову Президента України

Він зазначив, що в людській історії було, на жаль, дуже багато воєн, проте не всі вони були настільки прозорими, що було одразу видно, з якої сторони б’ється добро, а хто несе зло; в чому буде перемога усіх людей на землі, коли Україна виграє, і що саме все людство може програти, якщо Росія візьме гору.

«Зараз, у цій війні, ми захищаємо цінності, які близькі кожній нормальній людині, усім, хто поважає життя, хто цінує сім’ю, – сказав Зеленський. – Разом ми можемо все це забезпечити, але тільки разом, якими б різними ми не були. Бо сказано, якби хтось напав на одного, то удвох вони зможуть протистояти йому. Навіть нитка, скручена втричі, не скоро порветься».

Президент також привітав і звільнених з російського полону священиків Богдана Гелету та Івана Левицького, які були присутні на заході: 

«Цими днями ми змогли виконати завдання, яке здавалося багатьом майже нездійсненним. Ми повернули з російського полону 90 наших воїнів і 10 цивільних людей. Серед них християнських священників Богдана Гелету та Івана Левицького. Вони зараз знаходяться тут, з нами. Я дуже хотів, щоб ми привітали їх. Ми дякуємо вам за силу і за гідність, з якими ви пройшли шлях через все це», – сказав він.

Богдан Гелета та Іван Левицький несли службу в Бердянську у парафії Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви. У полоні вони перебували з 16 листопада 2022 року, звільнили чоловіків учора, 28 червня 2024.

«В Україні не здаватимуться і боротимуться за те, щоб повернути додому всіх наших людей, які досі в російському полоні, усіх українських дітей, які були викрадені на окупованій території та депортовані силою в росію», – наголосив Президент.

Вас може зацікавити

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Представники 10 міністерств взяли участь у семінарі «Безбар’єрні публічні послуги: методології, підходи та інструменти»

Представники 10 міністерств взяли участь у семінарі «Безбар’єрні публічні послуги: методології, підходи та інструменти»