Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Відбувся Великий святковий ювілейний концерт до 80-ї річниці від дня створення народного хору імені Григорія Верьовки

Події

18 листопада на сцені палацу «Україна» відбувся Великий святковий ювілейний концерт до 80-ї річниці від дня створення Національного заслуженого академічного народного хору України імені Г. Г. Верьовки. У події взяв участь т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Дивитись фотоальбом


Перед початком святкового концерту т. в. о. Міністра вручив державні нагороди та зачитав привітання від Президента України Володимира Зеленського: «Україна, яка як і пісня єднає українців на великій рідній землі, на всіх континентах. Дякую вам, за неповторність і колорити, за палітру емоції і враження, які ви щедро даруєте шанувальникам, за пісню, що допомагає нищити ворога і підтримує бойовий дух наших воїнів. Особлива вдячність за те, що опікуєтеся реабілітацією військових та реалізуєте благодійні проєкти. Бажаю невичерпного натхнення на добрі справи і щирої любові шанувальників на многії літа».

«Я щасливий, що моєю місією, моїм служінням сьогодні є сприяння цьому колективу, сприяння роботі тих людей, які присвятили себе мистецтву, які щоденно своєю працею звеличують нашу культуру, які несуть її в світи, несуть її в кожен куточок нашої країни. І усюди, де б не звучала наша пісня, завжди будуть лунати оплески, оскільки пісня України вічна! Вона завжди буде живою, як і буде такою наша країна. Віримо в неї, боремося за неї і пишаємося! Слава Україні!», — сказав Ростислав Карандєєв у вітальному слові.

Національний заслужений академічний народний хор України імені Г. Г. Верьовки — видатний музичний колектив з багатовіковою історією та визначним внеском у розвиток української культури. Офіційно заснований у 1943 році, хор став важливим амбасадором української музичної спадщини у світі.

Цей концерт став не тільки мистецькою подією, а й нагадуванням про те, що культурна спадщина України є живою та вражаючою. Національний хор імені Г. Г. Верьовки продовжує об’єднувати серця українців та любителів музики в усьому світі.

Вас може зацікавити

У театрі ім. Франка відбулась вистава Файний Франко Фʼюжн, присвячена 80-річчю вшанування памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу 

У театрі ім. Франка відбулась вистава Файний Франко Фʼюжн, присвячена 80-річчю вшанування памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу 

Республіка Польща подарувала автомобіль Музеєві війни

Республіка Польща подарувала автомобіль Музеєві війни