Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Відкрився 52-й Київський міжнародний фестиваль «Молодість»

Події

21 жовтня відбулося урочисте відкриття 52-го Київського міжнародного фестивалю «Молодість». У заході взяв участь т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв та вручив статуетку «Скіфський олень» переможниці фестивалю, режисерці фільму «Як там Катя?» Христині Тинькевич.

Ростислав Карандєєв подякував усім творчим особистостям, які долучені до підтримки та популяризації українського кінематографу.

«Я переконаний, що по завершенню війни наші художники та кінорежисери подарують світові справжні шедеври українського кінематографу, що заслужено завоюють найвищі рейтинги у всесвітньому кінопрокаті та отримають визнання на різних світових аренах. Проте для досягнення цієї мети потрібно наполегливо працювати щодня та підтримувати молоді таланти України», – зазначив він.

Своєю чергою директор Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі висловив вдячність усім, хто сьогодні забезпечує культурний опір, а також подякував партнерам за підтримку.

«Окреме дякую Італійському посольству та Італійському інститут культури за можливість представити реставровану копію фільму «Ромео і Джульєтта» італійського кінорежисера Франко Дзефіреллі. Мене запитують, чому я обрав цей фільм для відкриття. Тому що, попри свій вік, вірю в те, що справжнє кохання переможе все!», – поділився директор кінофестивалю.

Довідково

Цьогоріч 52-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» проводиться у Києві з 21 по 29 жовтня. Цей міжнародний кінофестиваль позиціонує себе передусім як майданчик для молодих кінорежисерів і розпочався у 1970 році як дводенний огляд короткометражок, знятих тодішніми студентами Київського державного інституту імені Карпенка-Карого.

На сьогодні «Молодість» є єдиним міжнародним кінофестивалем в Україні з акредитацією Міжнародної асоціації кінопродюсерів FIAPF та один з найбільших кінооглядів у Східній Європі. Засновником фестивалю є Фонд «Молодість».

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв