Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Відсьогодні офіційно стартував переговорний процес про вступ України до ЄС

25 червня Європейський Союз офіційно розпочинає переговори з Україною про вступ. Президент України Володимир Зеленський назвав цей день історичним.

«28 лютого 2022 року, за кілька днів після початку повномасштабного вторгнення, ми підписали заявку на вступ. Майже два роки тому, у червні 2022-го, ми здобули кандидатство, а в грудні минулого року отримали політичне рішення щодо переговорів. Але саме від сьогоднішнього дня відраховуватиметься старт нашого членства у Євросоюзі: перша міжурядова конференція України та ЄС – уже сьогодні», — наголосив Володимир Зеленський.

«Дякую кожному й кожній, хто захищає Україну, нашу державу, наш народ. Дякую команді, яка робить усе, щоб ми стали частиною Європейського Союзу. Нас уже ніколи не збити зі шляху в об’єднану Європу, у наш спільний дім – усіх європейських націй. Дім, який має бути мирним!» — резюмував глава держави.

На Першій міжурядовій конференції ЄС представить переговорну рамку, що закладає базис для подальших переговорів; потім обидві сторони – українська та сторона ЄС – представлять переговорні делегації та обміняються вступними заявами.

Глава української делегації – Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. До делегації також увійшли міністри та заступники міністрів по сферам, охоплених переговорним процесом, представники Офісу Президента України, Національного банку, Антимонопольного комітету України, Державної служби статистики України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та інші. Це представники ключових міністерств та державних органів, що матимуть найбільше навантаження у досягненні критеріїв членства під час переговорів про вступ. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука