Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Володимир Зеленський підписав зміни до законодавства, що визначають діяльність Національного музею Голодомору-геноциду

8 серпня  Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про музеї та музейну справу» щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду».

Документ розроблений МКІП у співпраці з депутатським корпусом, канадськими партнерами та українською діаспорою за кордоном за результатами візиту Президента України до Канади у вересні 2023 року, під час якого Уряд Канади висловив готовність виділити 15 мільйонів канадських доларів на завершення будівництва Музею.

Оновлений Закон України «Про музеї та музейну справу» визначає особливості діяльності Національного музею Голодомору-геноциду, а також порядок формування та функціонування наглядової ради та експертної ради музею. Такі зміни сприятимуть покращенню управління та забезпеченню ефективної роботи музею.

Відтепер Національний музей Голодомору-геноциду отримає наглядову та експертну ради, куди увійдуть представники діаспори та нащадки жертв Голодомору. Також до цих консультативно-дорадчих органів увійдуть представники фахових та наукових груп. Все це допоможе Музею в своїй роботі впроваджувати найкращі міжнародні практики. 

Нагадаємо, Музей Голодомору-геноциду вже став науково-дослідним, культурно-освітнім та науково-методичним закладом, що інформує суспільство про акт геноциду українського народу, вшановує пам’ять про кожного, хто загинув внаслідок трагедії.

Вас може зацікавити

Національному музею народної архітектури та побуту України (Пирогів) загрожує небезпека!

Національному музею народної архітектури та побуту України (Пирогів) загрожує небезпека!

МКІП вимагає передбачити в держбюджеті на 2025 рік кошти на придбання книг для публічних бібліотек

МКІП вимагає передбачити в держбюджеті на 2025 рік кошти на придбання книг для публічних бібліотек