Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

ВРУ прийняла за основу зміни до законодавства, завдяки яким Національний музей Голодомору-геноциду отримає наглядову та експертну ради

Сьогодні, 7 лютого, Верховна Рада України прийняла за основу в першому читанні ініційовані МКІП зміни до Закону України «Про Музеї та музейну справу» щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду».

Так, Національний музей Голодомору-геноциду отримає наглядову та експертну ради, куди увійдуть представники діаспори та нащадки жертв Голодомору. Також до цих консультативно-дорадчих органів увійдуть представники фахових та наукових груп. Все це допоможе Музею в своїй роботі впроваджувати найкращі міжнародні практики. 

«Це ще один крок до відкриття усього комплексу Музею Голодомору для відвідувачів. Добудова музею має стати як символом незламності українського народу, так і способом донесення правди світу про злочини кремля. Ми щиро вдячні всім нашим партнерам за фінансову та експертну підтримку, а також депутатам за посилену увагу до цього питання», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.  

Нагадаємо, раніше цей законопроєкт вже схвалив Кабінет Міністрів України. Він враховує рекомендації канадських партнерів щодо посилення інституційної спроможності Музею та модернізації процесів у музейній сфері. Також Уряд Канади допомагатиме фінансово в реалізації проєкту будівництва Другої черги музею відповідно до домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Премʼєр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Вас може зацікавити

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО 

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО 

ЮНЕСКО відкрила в Києві фотовиставку, присвячену впливу війни на культуру

ЮНЕСКО відкрила в Києві фотовиставку, присвячену впливу війни на культуру