Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Японія продовжуватиме всебічну підтримку України, зокрема в сфері культури та медіа

29 липня в Києві т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв зустрівся з Міністром освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії Масахіто Моріямою. Сторони обговорили співпрацю та підтримку України в сфері культури, збереження й відновлення культурної спадщини та інформаційної політики.

«Японія дуже багато допомагає Україні. Це знають всі українці. Уряд Японії та японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) сьогодні допомагають нам реалізовувати дуже багато проєктів. Мені приємно, що в широкому секторі уваги японський Уряд, зокрема, визначає місце для культури. Ще до повномасштабної війни контакти між Україною і Японією були достатньо плідними та ефективними, але нині наша співпраця особливо динамічна», – сказав Ростислав Карандєєв. 

Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України подякував Японії за фінансову допомогу в реалізації проєкту «Підтримка української культури і освіти через ЮНЕСКО», а також за підтримку національного суспільного мовника України та солідарність з українцями. 

Ростислав Карандєєв окреслив потреби України щодо охорони культурної спадщини. Адже через російську агресію вже пошкоджено та зруйновано понад 1080 об’єктів культурної спадщини України, постраждали й музейні предмети. 

Наразі Україна потребує осучаснення реставраційного центру, обміну досвідом щодо реставрації музейних предметів, побудови спеціалізованого фондосховища – національного депозитарію для забезпечення належних умов зберігання евакуйованих музейних колекцій та мистецьких  творів, а також цифровізації сфери.

«Ми вважаємо, що культура та мистецтво навіть під час війни надають людям сили жити, а також є містком між країнами. Ми б хотіли разом із максимальною підтримкою поглиблювати культурні обміни між нашими країнами. Японія також  є країною, яка підтримує цінності свободи, демократії, права людини та верховенство права. Ми хочемо і надалі надавати всебічну підтримку для відновлення України», – підкреслив Міністр освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії Масахіто Моріяма.

Японія сьогодні залишається ключовим партнером України в Азії та продовжуватиме надавати підтримку Україні, зокрема й в сфері культури та медіа.

Вас може зацікавити

Засипана капуста відтепер нематеріальна культурна спадщина України

Засипана капуста відтепер нематеріальна культурна спадщина України

МКІП  протягом останнього року виграло близько 90% судових справ, зокрема й щодо захисту культурної спадщини

МКІП  протягом останнього року виграло близько 90% судових справ, зокрема й щодо захисту культурної спадщини