Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Японія сьогодні є одним з найпотужніших інвесторів в українську культурну інфраструктуру та її відновлення, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні, 7 червня, в рамках Міжнародної конференції «Шлях до відновлення культурного сектору України» у Вільнюсі т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв зустрівся з Парламентським віцеміністром закордонних справ Японії Масахіро Комурою. Вони обговорили співпрацю та допомогу Україні під час війни.

«Японія сьогодні є одним з найпотужніших інвесторів в українську культурну інфраструктуру та її відновлення. Ми дуже цінуємо цю підтримку. Ми дуже вдячні дипломатичному представництву Японії в Україні, зокрема пану послу Кунінорі Мацуді, який є великим другом українського народу», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Він подякував всім японцям та Уряду Японії за колосальну підтримку у сфері інфраструктури, інформаційних технологій, культури та медіа, зокрема й меріям Токіо, Кіото та Йокогами за адресну підтримку локальних проєктів в Україні. Крім того, т. в. о. Міністра висловив вдячність Японії за підтримку ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо проведення Глобального саміту миру.

Ростислав Карандєєв висловив сподівання, що до сфери інтересів уряду Японії можуть увійти й інші проєкти важливі для України. Вона, зокрема, має потребу створення фонду сховищ для збереження культурних цінностей – депозитаріїв.

«Спільно з іншими країнами ми підтримуємо Україну і робимо все, щоб зупинити російську агресію та забезпечити прихід сталого миру на території України, – зазначив Парламентський віцеміністр закордонних справ Японії Масахіро Комура. 

Він також додав: «Під час конференції з питань відновлення України, яка відбудеться наступного тижня в Берліні, Японія також готова підтримати процес відновлення через залучення як державного, так і приватного партнерства».

Нагадаємо, результати Вільнюської конференції будуть представлені на Міжнародній конференції з питань відновлення України в Берліні 11-12 червня цього року.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука