Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Японське агентство міжнародного співробітництва JICA та МКІП планують співпрацювати щодо відновлення культурної інфраструктури

1 серпня відбулась зустріч т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва з командою Японського агентства міжнародного співробітництва JICA.  Сторони обговорили можливу підтримку України щодо реалізації інфраструктурних проєктів у сфері культури. 

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської

«Ми працюємо над приведенням у відповідність до технічних вимог сховищ для культурних цінностей у музеях. Ми також маємо потребу у створенні спеціалізованого депозитарію, зокрема, розробці проєктної документації та фінансовій підтримці технічного переоснащення. Крім того, ще один глобальний проєкт реновація Національного реставраційного центру. Ця інституція працює на максимумі своїх можливостей, але в орендованому непристосованому приміщенні. Ми вже знайшли приміщення для релокації. Нині потруємо переоснащення та підвищення кваліфікації працівників», – розповів Ростислав Карандєєв. 

Очільник МКІП також наголосив на інформаційних викликах. Зараз Україна активно посилює роботу з прифронтовими територіями, які найбільше піддаються впливу ворожої пропаганди, тож нас цікавить співпраця з японською стороною щодо інформаційної підтримки цих регіонів. 

«Наша команда займається питаннями відбудови та відновлення України. Ми надаємо допомогу, мета якої забезпечити екстрені потреби, проте, ми зацікавлені й у співпраці щодо питань сфери культури, бо ми розуміємо її можливості. Культура є джерелом енергії для безпосередньої відбудови та відновлення міст конкретних країн», – зазначив заступник генерального директора Групи місцевого та регіонального розвитку Департаменту управління інфраструктурою Головного офісу JICA Наомічі Муроока.

Нагадаємо, 29 липня в Києві т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв зустрівся з Міністром освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії Масахіто Моріямою. Тоді японський міністр підтвердив, що Японія продовжуватиме всебічну підтримку України, зокрема в сфері культури та медіа.

Вас може зацікавити

В Україні вшанували пам’ять жертв нацистського геноциду ромів 

В Україні вшанували пам’ять жертв нацистського геноциду ромів 

«Culture vs War»: розпочинається другий етап міжнародного проєкту за участі гурту АНТИТІЛА в США

«Culture vs War»: розпочинається другий етап міжнародного проєкту за участі гурту АНТИТІЛА в США