Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Євробачення-2023: Олександр Ткаченко закликав організаторів, щоб зі сцени чесно звучало слово «війна»

27 березня Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України, разом із Галиною Григоренко, заступницею міністра, провели онлайн-переговори з партнерами щодо організації пісенного конкурсу «Євробачення»-2023 в Ліверпулі. 

Український Міністр закликав британців, щоб під час конкурсу зі сцени звучало слово «війна»: «Для нас важливо, щоб під час Євробачення-2023 в Ліверпулі звучало чесне слово «війна». Так само це має бути важливим для всього світу. Який має розуміти, чому ми не можемо здійснювати своє законне право на проведення Євробачення-2023 в Україні – через брутальну агресію росії».

Олександр Ткаченко наголосив, що програма має бути дійсно потужною й  представляти культуру та дух України. Це можливо завдяки синергії країн-партнерів. 

«Дуже радий, що саме Велика Британія зайняла друге місце та приймає Євробачення-2023 за нас та для нас. Дякую ВВС, владі міста Ліверпуль, Європейській мовній спілці (EBU), владі Великобританії, НСТУ за пророблену роботу», – сказав міністр.

Під час зустрічі учасники зазначили, що за даними соцопитування, перегляд «Євробачення» робить людину щасливішою на 30%. 

Нагадаємо, організатори «Євробачення» проведуть конкурс від імені України в Ліверпулі через війну. Переможці Нацвідбору гурт TVORCHI автоматично потрапляє до фіналу, оскільки Україна перемогла минулого року. 13 травня вони виступлять у гранд-фіналі з піснею Heart of Steel під 19-м номером.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України