Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Євробачення-2023: представника від України вже цього місяця можна буде обрати у Дії

1 грудня Суспільне Мовлення презентувало пісні та провело жеребкування фіналістів Національного відбору на Пісенний конкурс Євробачення-2023. Пресконференція відбулася у «Медіацентрі Україна – Укрінформ» за участі представників Суспільного Мовлення, «Старлайт Продакшн», «Дії» та фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2023.

За право представляти Україну в Ліверпулі змагатимуться десять артистів. Порядок виступів фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2023:

1. Moisei – «I’m Not Alone»

2. OY Sound System – «Ой, тужу»

3. DEMCHUK – «Alive»

4. Jerry Heil – «WHEN GOD SHUT THE DOOR»

5. FIINKA – «Довбуш»

6. KRUTЬ – «Колискова»

7. Tember Blanche – «Я вдома»

8. Angelina – «Stronger»

9. 2TONE – «Квітка»

10. TVORCHI – «Heart of Steel»

Цьогоріч обирати кандидата від України на пісенний конкурс у Ліверпулі зможе кожен охочий у Дії — без реєстрації та смс.

Суспільне Мовлення отримало на Нацвідбір майже 400 заявок, а лонглист містив 36 учасників. Фінал Національного відбору на Євробачення-2023 відбудеться 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі. Виробництвом телеверсії займатиметься «Старлайт Продакшн». Під час прямого ефіру всі охочі зможуть обирати фаворита в Дії.

Опитування в Дії реалізовуватиметься завдяки Міністерству цифрової трансформації України спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України, а також Суспільному Мовленню.

Нагадаємо, восени в застосунку вже обрали журі Нацвідбору на Євробачення. Так, майже 500 тисяч українців долучилися і обрали трійку журі. Це перший випадок в історії конкурсу, коли саме громадяни обрали, хто займе суддівське крісло.

 

Вас може зацікавити

МКІП долучилося до міжнародного Партнерства за інформацію та демократію

МКІП долучилося до міжнародного Партнерства за інформацію та демократію

Україна та Норвегія посилюватимуть співпрацю у сфері культури та медіа

Україна та Норвегія посилюватимуть співпрацю у сфері культури та медіа