Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Євробачення-2023: Стали відомі результати жеребкування до півфіналів

Події

31 січня у Ліверпулі відбулася Церемонія передавання ключів та жеребкування Євробачення-2023. За результатами жеребкування, Україна голосуватиме у другому півфіналі, 11 травня. 

Під час урочистостей мер Турина, міста-господаря минулорічного конкурсу, Стефано Ло Руссо передав офіційні ключі Євробачення меру Ліверпуля Джоанні Андерсон. У заході взяли участь голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький та голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська.

Британські телеведучі Райлан та Ей Джей Одуду провели жеребкування за участі членів української громади та молоді з місцевої ліверпульської школи. 

Україна, яка здобула перемогу на Євробаченні-2022 у Турині та країни «Великої п’ятірки» автоматично кваліфікуються до фіналу. Жеребкування розподілило, у яких півфіналах голосуватимуть ці країни. Україна голосуватиме у другому півфіналі. 

У першому півфіналі, 9 травня, виступлять такі країни:

У другому півфіналі, 11 травня, виступлять такі країни:

Порядок виступів учасників у півфіналах буде відомий згодом.

Радіо Промінь — офіційний радіотранслятор Євробачення. 

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2023.

Нагадаємо, представником України на цьогорічному конкурсі є гурт TVORCHI. Україна виступатиме відразу у фіналі — завдяки перемозі гурту Kalush Orchestra на «Євробаченні»-2022. Оргкомітет прийняв рішення провести конкурс у Великій Британії, яка посіла друге місце, через війну росії в Україні. 

Вас може зацікавити

Євробачення-2023 відбудеться у Ліверпулі

Євробачення-2023 відбудеться у Ліверпулі

Євробачення – 2023: на час проведення конкурсу у Британії буде організована спеціальна українська програма

Євробачення – 2023: на час проведення конкурсу у Британії буде організована спеціальна українська програма