Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Євроінтеграція в галузі культури є пріоритетом для МКІП», — Тарас Шевченко 

12 грудня, у Музеї Києва відбувся форум «Наближення перемоги — Відновлюємо Україну Разом», присвячений відновленню України в контексті членства у Європейському Союзі. У заході взяв участь заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко. 

«Ми раді бути партнерами проєкту «Відновлюємо Україну». У його межах міністерство та представники сектору культури отримали аналітичні відомості про відповідність української культурної політики європейським вимогам. У контексті євроінтеграції це — дуже важливі дані», — сказав Тарас Шевченко. 

Під час форуму представники держави та громадського сектору підсумували цьогорічні досягнення в галузі культури та визначили спільні ініціативи на 2024 рік. Під час заходу членкиня правління НУО Visionary Culture Foundation Лінда Берзіня презентувала звіт «Аналіз адаптації українського законодавства та системи державного управління у сфері культури до стандартів ЄС». Зокрема, там зазначені дев’ять рекомендацій для формування ефективної культурної політики в контексті вступу України до ЄС. 

«Цей звіт надзвичайно цінний для міністерства. Надалі ми будемо звіряти із ним свою роботу, бо євроінтеграція для нас у пріоритеті. Серед іншого в документі розписуються важливість «м’яких законів» — певних стандартів, які зокрема передбачають, що будь-яка стратегія в культурній політиці розробляється з максимальним залученням всіх зацікавлених сторін, вчасно обговорюється з діячами культури та громадянами», — прокоментував Тарас Шевченко

Заступник Міністра додав, що у 2024 році у МКІП заплановано складання та ухвалення Стратегії розвитку культури. Також він наголосив, що до програми «Ukraine Facility» додали частину з галузі культури. Він нагадав, що програма після погодження Урядом стане невіддільною частиною надання Україні допомоги у 50 млрд євро.

Організували форум мережа захисту національних інтересів «ANTS» та проєкт «Відновлюємо Україну разом» за підтримки ЄС.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України