Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«З Україною в серці»: в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв відкрилась виставка художніх творів

20 лютого в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв відкрилась виставка художніх творів «З Україною в серці», яка присвячена 10-й річниці Майдану. 

Переглянути фотоальбом

«У цей скрутний та нелегкий час, сповнений викликів і, навіть, страждань, ми все одно маємо спиратися на минуле для того, щоб вижити. Це не тільки події десятирічної давнини. Ми дивимось на періоди історії нашої країни, коли українці поставили на перше місце такі слова, як: мужність, стійкість, свобода та гідність. Зараз ми мусимо дивитися й в майбутнє. І це, першою чергою, ті люди, які будуть жити й працювати через 1 рік, 5 чи 10 років. Їм треба давати основу для виховання та набуття наративів, які справді дозволять кожному громадянину відчувати себе патріотом. Митці формують якраз такі наративи в серці кожного з нас. Вони доносять все у формі емоцій. Сьогодні на цій виставці представлені роботи, які ілюструють не тільки те, що українське мистецтво живе й нескорене, але й те, що мистецтво формує майбутнє», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

У виставці беруть участь відомі українські художники та скульптори, які оспівують Героїв України, захисників, видатні пам’ятки архітектури, а також красу української природи. Так мистецтво також стає на захист країни, використовуючи культурну зброю – мову барв, пластики і форми.

«Сьогодні такий день, який з одного боку є трагічним, а з іншого є тим днем, який дає нам посил, що ми як нація, відроджуємося, стаємо дійсно українцями. Я дійсно вірю, що колектив академії стане стрижнем на вістрі цієї війни, стане мистецькою складовою, яка допоможе і армії, і всім нам в цей непростий час», – сказав виконувач обов’язків ректора, заслужений діяч мистецтв України, професор, доктор філософії, кандидат мистецтвознавства Валерій Марченко.

Серію унікальних художніх робіт на виставці представляє директор Інституту дизайну та реклами НАКККіМ Борис Андресюк.

Монументальну скульптуру представляє Народний художник України Володимир Шолудько, видатні пам’ятки архітектури написані Заслуженим художником України Петром Зикуновим, високий мистецький рівень живопису представляють роботи Заслуженого діяча мистецтв Ірини Лисенко-Ткачук. 

Образи захисників України, а також видатних діячів культури і мистецтв України представлені в роботах в. о. зав. кафедри рисунку, живопису та скульптури, Олми Карпенко. 

Серія унікальних гобеленів представлена Заслуженим художником України Олександром Ковачем, а різноплановість жанрів присутня у графічних, живописних та скульптурних роботах Юлій Новак, скульптурні твори також представлені Заслуженим художником України Миколою Лампекою.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України