Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

За ініціативи МКІП відбулося установче засідання робочої групи з розробки законопроєкту «Про меценатство у сфері культури»

26 лютого відбулося перше засідання робочої групи з розробки проєкту закону про меценатство у сфері культури. В онлайн-форматі зустрілися представники міністерства, благодійних організацій, бізнесу, а також народні депутати. У засіданні взяв участь т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. 

«Питання нормативного впорядкування меценатської діяльності в Україні особливо актуалізувалося із початком повномасштабної війни, коли українське суспільство почало активно донатити. Волонтерство, що підсилило національний опір, характерно не тільки для галузі оборони, а й культури. Наприклад, небайдужі люди долучалися до підтримки культурної сфери через платформу UNITED24. Тож зараз нагальним завданням є законодавче оформлення меценатства, аби після нашої перемоги ми змогли відбудувати культуру, зокрема на деокупованих територіях», —  сказав Ростислав Карандєєв. 

Він підкреслив, що в багатьох країнах Європи та світу саме інститут благодійності підтримує діяльність культурних закладів.

Т. в. о. Міністра зауважив, що новий законопроєкт має містити норми, що зможуть розв’язати основні застереження стосовно інституту меценатства: зменшення надходжень до державного бюджету, а також використання благодійності для реалізації незаконних дій  — ухилення від сплати податків або відмивання коштів. 

Він зазначив, що вже є кілька ідей для подолання цих викликів, які наразі потребують систематизації. 

Ростислав Карандєєв також закликав всіх, хто має досвід у справі меценатства та у законодавчій діяльності, надсилати свої пропозиції до МКІП щодо розробки законопроєкту «Про меценатство у сфері культури».

Пропозиції приймаються за електронною адресою: [email protected]

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону