Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Забезпечення прав працівників Державної бібліотеки України для юнацтва під час реорганізації – пріоритет для МКІП

8 травня відбулась зустріч представників Міністерства культури та інформаційної політики України, голови Первинної профспілкової організації Державної бібліотеки України для юнацтва, частини трудового колективу Державної бібліотеки України для юнацтва, яка перебуває у стані реорганізації, керівництва Національної бібліотеки України для дітей, а також керівництва Київської міської організації Професійної спілки працівників культури України та Центрального комітету Професійної спілки працівників культури України. 

«Міністерство культури та інформаційної політики зацікавлене, аби процес реорганізації проходив у межах законодавства та із забезпеченням прав працівників. Зміни мають сприяти об’єднанню ресурсів бібліотек. Все це робиться, аби держава могла надавати сучасні якісні бібліотечні послуги всім українцям», – сказала директор Департаменту креативних індустрій та культурних послуг Міністерства культури  та інформаційної політики Олена Панамарчук.

Мета зустрічі – налагодити комунікацію та напрацювати спільне бачення захисту прав та інтересів працівників Державної бібліотеки України для юнацтва в межах реорганізації. Медіатором обговорення виступив Центральний комітет Професійної спілки працівників культури України. 

У ході зустрічі присутні були проінформовані, що Міністерством юстиції України підтверджено позицію Міністерства культури та інформаційної політики України і за результатами проведеної перевірки наказу МКІП від 11 грудня 2023 року № 693 «Про реорганізацію Державної бібліотеки України для юнацтва» зі змінами встановлено, що зазначений наказ є актом персонального, оперативно-розпорядчого характеру, дія якого вичерпується одноразовим застосуванням, та згідно з підпунктами «а»-«в» пункту 5 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року № 731, державній реєстрації в Міністерстві юстиції України не підлягає.

Окрім цього доведено, що 29 квітня поточного року Центральною Колегією Міністерства юстиції України з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції відмовлено в задоволенні скарг голови Первинної профспілкової організації Державної бібліотеки України для юнацтва у зв’язку з тим, що реєстраційні дії, проведені державними реєстраторами відповідають законодавству у сфері державної реєстрації. 

Нагадаємо, Державна бібліотека України для юнацтва приєднується до Національної бібліотеки України для дітей. Таким чином планують створити велику бібліотеку з фондом понад 750 000 примірників, яка обслуговуватиме 25 000 користувачів.

Нова стратегія бібліотеки передбачає додаткові простори, молодіжні хаби для спілкування та релаксації, збільшення можливостей для навчання та проведення різноманітних заходів. 

Вас може зацікавити

У День пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму 19 травня у Биківні відбувся Міжрелігійний молитовний захід

У День пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму 19 травня у Биківні відбувся Міжрелігійний молитовний захід

У Національній філармонії України відбувся вечір-реквієм «Симфонія Криму. Повернення» для вшанування жертв геноциду кримськотатарського народу

У Національній філармонії України відбувся вечір-реквієм «Симфонія Криму. Повернення» для вшанування жертв геноциду кримськотатарського народу